Harkovul, lovit puternic de ruși
Externe 31 mai 2024, 19:54 | 242

Cinci persoane au murit şi alte 25 au fost rănite în urma unui atac nocturn asupra oraşului Harkov, au declarat astăzi autoritățile locale. Rușii au atacat Harkovul cu cinci rachete dirijate și au lansat patru tiruri cu Shahed asupra altor orașe. Dronele au fost distruse, anunță Forțele aeriene ucrainene.

Două rachete S-300 au fost lansate asupra cartierului Novobavarski, vizând „exclusiv infrastructura civilă”, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov. „Inamicul a recurs din nou la tactica dublei lovituri, în timp ce medicii, salvatorii şi forţele de ordine erau deja la faţa locului”, a adăugat acesta.

OLEG SINEGUBOV, guvernatorul regiunii Harkov: "Rușii au atacat iar orașul Harkov. Au fost lansate rachete S-300 asupra clădirii rezidențiale. Poliția și alte servicii specializate au venit imediat la fața locului și au acordat ajutor, dar din spusele rezidenților, avem informații că sub ruine mai pot fi oameni."

Harkov este ţinta aproape zilnică a bombardamentelor, care vin de pe teritoriul rus. Oamenii povestesc disperați despre cele întâmplate.

Atacul vine după bombardarea, pe 25 mai, a unui hipermarket din Harkov, care a făcut 19 morţi. La începutul lunii mai, Rusia a lansat o ofensivă în regiune şi câştigă teren în faţa unei armate ucrainene aflate în dificultate.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat vineri că patru „Shaheds” au fost distruse în granițele regiunilor Kiev, Zaporojie, Dnipropetrovsk, precum și o rachetă „Iskander-K”, în regiunea Kiev.

Peste noapte, un atac a distrus o instalație de energie și a deteriorat rețeaua electrică din Kiev, a declarat compania de energie DTEK prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram. Cea mai mare companie privată de energie din Ucraina a declarat că la majoritatea clădirilor afectate de atac a fost restabilit curentul cu surse de rezervă, lăsând aproximativ zece locuințe private și o afacere fără curent.

Opinia ta contează. Comentează!