Post Scriptum cu Alex Cozer: Atacul Rusiei, tot mai pronunțat

Cu toate că atacul Rusiei asupra Republicii Moldova este unul evident, tot mai pronunțat, și în creștere cu cât ne apropiem de scrutinele electorale din toamnă, există încă oameni în societatea noastră care nu acceptă sau nu vor să înțeleagă această realitate. Desigur, percepțiile acestora fiind puternic influențate și de imensitatea de dezinformare care a cuprins spațiul informațional moldovenesc, partea și ea a acestui război hibrid al Moscovei împotriva noastră.

Pentru cei care încă nu doresc să înțeleagă ce înseamnă războiul hibrid al Kremlinului împotriva Moldovei, voi veni cu câteva exemple evidente despre cât de tare încearcă Rusia să revină la controlul asupra Republicii Moldova și cât de periculoase pentru viitorul nostru sunt acțiunile barbarilor invadatori.

Război hibrid, prieteni, este atunci când ditamai șeful Direcției Juridice a Parlamentului, omul prin mâinile căruia trec absolut toate documentele Legislativului, a fost transformat de către ruși într-un spion al lor. Iar cel care l-a racolat este Dmitri Kelov, un ofițer GRU cu ștate vechi, care și își are viza de reședință într-un cartier moscovit plin de astfel de ofițeri, inclusiv celebrul Anatolii Cepiga, cel care în 2018 i-a otrăvit cu Noviciok pe Serghei Skripal și fiica acestuia.

Kelov a fost declarat deja persona non-grata în Republica Moldova pentru convertirea lui Ion Creangă și a unui polițist de frontieră. Nu este clar însă câți alți trădători de patrie a reușit acesta până acum să racoleze, pentru că, din păcate, într-un stat precum Republica Moldova și oferta este una foarte geroasă.

Și asta după ce, anterior, am aflat despre racolarea fostului șef al armatei naționale, Gorgan, care nu doar că oferea rușilor informații sensibile din interiorul armatei naționale, dar chiar și îi aștepta pe ruși aici, asigurându-i că el le-a pregătit teren propice pentru invazie.

Război hibrid este și atunci când o individă care a fost procuror, se duce la Tiraspol, în piața centrală de acolo, și-și face filmuleț de lansare în campania electorală pe fundalul drapelelor separatiste, afirmând că al doilea mandat al Maiei Sandu de președinte va începe cu „un război” și cu un „al doilea front în Transnistria”.

Și emanând asemenea aberații fără ca nimeni să-i facă ceva. Asta în condițiile în care, în prezent, nimeni de pe malul drept al Nistrului nu poate filma la Tiraspol fără permisiunea MGB-ului local, adică a Moscovei. Doar imaginați-vă pe o clipă că aș fi mers eu acolo, ca jurnalist, să filmez ceva în care să spun că în curând începe un război în Transnistria, al doilea front chiar. Cu siguranță aș fi fost încătușat și aruncat în vreun beci separatist. Nu asta s-a întâmplat însă și cu această individă, pentru că mesajele sale s-au înscris perfect în linia propagandistică rusească.

Război hibrid mai înseamnă atunci când Igor Dodon, liderul principalului partid de opoziție, se află mai mult la Moscova decât la Chișinău în perioada premergătoare anunțării lui Stoianoglo la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea PSRM.

Sau atunci când oligarhii fugari, cei care au comis cele mai mari crime economice din istoria acestei țări, își dau mâna cu Moscova, în acest atac al propagandei, dezinformării și destabilizării Republicii Moldova.

Război hibrid este atunci când Moscova trimite, dintr-o singură lovitură, peste un milion de dolari la Chișinău, bani sechestrați doar dintr-o cursă aeriană. Și când în ciuda acestei capturi impresionante, Moscova continuă să pompeze sume impresionante pentru a-și întreține slugile de aici.

Sau să pomenească practic zilnic țara noastră, prin gurile Zaharovei, a lui Lavrov sau a altor barbari din prima linie, încercând să ne amenințe și să ne prostească cetățenii.

Război hibrid e atunci când mai bine de jumătate din candidații prezidențiale au strânse legături cu Moscova, iar mesajele lor sunt practic toate trase la indigo.

Dar, prieteni, în ciuda acestui atac fără precedent, pe toate fronturile, soarta țării se află doar în mâinile noastre. Suntem mai aproape ca niciodată de obiectivul care părea atât de îndepărtat, de a face parte și noi din marea familie a lumii libere și civilizate.

Tot ce trebuie să facem e să conștientizăm atacul la care suntem supuși și să depunem, cu toții, eforturi consolidate pentru a răspândi adevărul, a promova informațiile corecte, a lupta pentru pace și prosperitate, pentru viitorul nostru. Putem!

Post Scriptum cu Alex Cozer: Campania de dezinformare, în toi

12 septembrie 2024, 21:14

Nu a venit bine toamna, temperaturile sunt încă unele agreabile, și nici măcar...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Cum minte Șor cetățenii

10 septembrie 2024, 21:00

Moldova este împânzită în ultimele săptămâni de sute de mii de pliante, distribuite...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Donald Tusk, în vizită la Chișinău

5 septembrie 2024, 20:27

Ieri, la Chișinău, a sosit unul dintre cei mai de calibru politicieni pe care...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Armata Națională, sărbătorită

3 septembrie 2024, 20:28

Astăzi este Ziua Armatei Naționale. Și cu această ocazie, poate mai mult ca...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Bijuterii arhitecturale cedate pe nimic

29 august 2024, 21:01

Vă mai amintiți de superba clădire de cândva, de la intersecția străzilor București...

Post Scriptum cu Alex Cozer: 33 de ani (in)dependență

27 august 2024, 21:35

Astăzi Republica Moldova marchează 33 de ani de la momentul în care ne-am declarat...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Rezultate excelente la Jocurile Olimpice

30 iulie 2024, 21:26

Sportul din Republica Moldova trece prin probabil cea mai bună perioadă din...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Chișinăul rămâne fără buget

25 iulie 2024, 20:19

Mai avem doar câteva zile și intrăm în luna august. A 8-a lună din an. Și cu...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Summitul CPE a reunit liderii mondiali

23 iulie 2024, 21:22

Săptămâna trecută, în Marea Britanie, a avut loc cel de-al 4-lea summit al comunității...

Opinia ta contează. Comentează!