Gaz pe gratis, o așteptare falsă
Politic 25 septembrie 2024, 20:31 | 267

„Dacă cineva crede că Șor va furniza gaz gratuit, acest lucru este o așteptare falsă”, a declarat astăzi ministrul Energiei, Victor Parlicov. El a comentat astfel afirmațiile lui Ilan Șor, care a promis „gaz gratuit”, din 1 decembrie, celor care vor vota cu „Nu” la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

VICTOR PARLICOV, ministrul Energiei: "Mai întâi n-o dat gaz cu 12 lei, după asta nu l-a dat cu zece, iar acum o să vedem cum nu-l va da cu zece. Trebuie să deosebim două lucruri, activitatea de furnizare a gazelor și activitatea furnizării știrilor despre gaze. Iată Șor, de doi ani de zile, se ocupă de furnizarea știrilor despre gaz. Dacă cineva își închipuie că stă undeva și izvorăște gaz la Șor, ca să-l dea oamenilor gratuit, eu cred că asta este o așteptare falsă."

„Va trece campania electorală, vor înceta și promisiunile cu gaz gratuit”, a comentat ministrul Energiei.

VICTOR PARLICOV, ministrul Energiei: "Șor inițiază știri despre gaze, din câte observați, înainte de campania electorală și înainte de campania electorală se activizează știrile despre gaze. Va trece campania electorală, vor înceta și știrile despre gaz și Șor, și „gratuit”. Noi muncim la modul practic ca să încercăm să asigurăm cu gaze cetățenii, să le asigurăm la prețurile cele mai bune."

Reacția vine la câteva zile după ce Ilan Șor a făcut o declarație răsunătoare într-un video pe pagina sa oficială. Printre principalele promisiuni se numără furnizarea gratuită a gazului pentru toate gospodăriile, din 1 decembrie, dacă cetățenii vor spune „Nu” la referendumul din 20 octombrie.

Și bașcanul de la Comrat, Evghenia Guțul, promitea, în urmă cu un an, gaze naturale cu 10 lei pentru un m3 pentru locuitorii din autonomie, lucru care nu s-a întâmplat.

Opinia ta contează. Comentează!