Distinsul artist plastic Marcel Lupșe a inaugurat la Chișinău expoziția personală „Descânt”
Cultură 10 octombrie 2024, 18:22 | 201

De 30 de ani creează tablouri care sunt admirate în toată lumea, iar acum a ajuns la Chișinău. Vorbim despre distinsul artist plastic Marcel Lupșe care a inaugurat expoziția personală „Descânt” la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Marcel Lupșe face parte din generația artiștilor români care împletesc armonios tradiția și creația plastică, fără a pierde legătura cu modernul.

MARCEL LUPȘE, artist plastic: "E o expoziție cu caracter retrospectiv. Sunt câteva lucrări mai vechi care jalonează pictura mea în ultimii ani și lucrări recente cu care am completat setul de lucrări care sunt expuse aici.M-am bucurat că am fost întâmpinat așa de prietenește și profesionalicește, să zic așa, de colegii mei de la Chișinău."

VASILE DUDA, coordonator artistic:m "E o expoziție specială pentru noi, cei de la Bistrița, tocmai pentru că Marcel Lupșe este seniorul clubului de la Bistrița.Și atunci, momentul în care o expoziție de la noi ajunge în altă parte, e un moment de solidaritate pentru noi toți din oraș."

TUDOR ZBÂRNEA, directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei: "Un artist care s-a bucurat de un palmares excepțional de reprezentări publice, un artist care a reușit de-a lungul carierei să-și expună lucrările în expoziții personale."

La vernisajul expoziției a venit un număr mare de vizitatori, printre ei și tineri de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice care au fost atrași de personalitatea lui Marcel Lupșe.

Artistul plastic Marcel Lupșe, născut în 1954 în orașul Dej, județul Cluj, este absolvent al Academiei de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj-Napoca. Potrivit criticilor de artă, elementul central al expoziției „Descânt” sunt florile de leac, care, în viziunea artistului capătă dimensiuni și profunzimi nemaivăzute. Expoziția poate fi văzută la Muzeul Național de Artă până pe 3 noiembrie.

Opinia ta contează. Comentează!