„Anna Karenina”, pe scena „Geneza Art”
Social 8 octombrie 2024, 20:24 | 93

Actorii de la Teatrul „Geneza Art” sunt în pregătiri pentru a juca în scenă una dintre cele mai profunde și complexe opere literare din toate timpurile - „Anna Karenina”, de Lev Tolstoi. Repetițiile sunt unele complicate, pentru că și opera este complexă, ne-au mărturisit actorii. Publicul este așteptat la premieră sâmbătă, 12 octombrie.

MIHAI BORDIAN, actor: "Am lucrat foarte mult la text, fiecare replică. S-a discutat despre lucrările lui Tolstoi, pentru că este o operă foarte complexă, cu substraturi, gânduri."

IURIE GOLOGAN, actor: "Repetițiile sunt foarte dure. Ca de obicei, tot ce se întâmplă la „Geneza Art” este în această manieră. Repetițiile acestui spectacol decurg în spiritul unei furtuni. Nu am încă imaginea adunată a întregului spectacol, abia aștept să o văd."

Rolul Annei Karenina i-a revenit Cristinei Trînbaci. Ea zice că distribuția a fost una neașteptată.

CRISTINA TRÎNBACI, actriță: "Începând de la nașterea fiicei, de la amant din partea aceasta începe ceva mai complicat, vorbesc și ca joc actoricesc, stare, atitudine, relațiile dintre personaje. E greu. Cum știi textul, cum este miza în scenă gata - apar emoțiile, starea."

DANIELA BURLACA, regizor: "Am ales o distribuție foarte bună și foarte minuțios gândită. Fiecare rol, fiecare personaj, fiecare actor este ales pe sprânceană. În fiecare actor eu, ca regizor, am găsit o mare legătură cu acest personaj."

Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, 12 octombrie. Acesta va putea fi urmărit și pe 13, 16, și 17 octombrie, la „Geneza Art”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie