Mărfuri ilegale de un milion de lei
Social 8 octombrie 2024, 16:45 | 82

Trei bărbați din Chișinău au fost condamnați la 14, 19 și 22 de ani de închisoare pentru că au exploatat sexual trei adolescente. S-a întâmplat în anii 2016-2017, atunci când victimele aveau între 16 și 17 ani. Acestea au fost constrânse să presteze servicii sexuale în apartamente din Chișinău, închiriate pentru 24 ore. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Ofițerii Serviciului Vamal au descoperit mărfuri fără acte de proveniență, în sumă de circa un milion de lei, în centre comerciale din Cahul și Vulcănești. Sub conducerea procurorilor PCCOCS, a fost destructurată o schemă ilegală de introducere și comercializare a articolelor vestimentare contrafăcute din Turcia. Pe 27 septembrie curent, au fost efectuate percheziții în centrele comerciale și au fost ridicate peste 1600 de articole vestimentare cu inscripții de branduri renumite. Trei persoane sunt cercetate în stare de libertate, iar investigațiile continuă pentru identificarea altor complici.

La punctul de trecere a frontierei Leova, un cetățean israelian de 41 de ani a încercat să scoată ilegal din Republica Moldova cartușe ascunse într-o jucărie. Luni, 7 octombrie, polițiștii de frontieră au acționat în baza analizei de risc și au extins verificările asupra bărbatului. Astfel, au descoperit 31 de cartușe fără serie în bagajul său, ascunse într-o jucărie cu biluțe. Cercetările continuă, iar cartușele au fost ridicate pentru expertiză balistică.

Trei bărbați din Chișinău au fost condamnați la 14, 19 și 22 ani de închisoare după ce au exploatat sexual trei adolescente în anii 2016-2017. Victimele aveau în acea perioadă între 16 și 17 ani. Una dintre ele avea un copil de o lună, alta se afla într-o situație financiară precară, iar în cazul celei de-a treia minore, tatăl ei muncea ca zilier, iar mama practica cerșetoria. Inițial, în cazul unora din victime, inculpații le propuneau să presteze masaj erotic, care însă s-a dovedit a fi raport sexual pentru 2-5 clienți pe zi. Exploatarea adolescentelor a avut loc în condițiile în care inculpații cunoșteau că acestea nu împliniseră 18 ani. Serviciile sexuale erau prestate în apartamente închiriate de inculpați în sectoarele Centru și Râșcani. În 2018, cei trei bărbați au fost condamnați printr-o altă hotărâre a Judecătoriei Buiucani, la fel, pentru exploatarea sexuală, în Timișoara, a altor adolescente din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie