Îndeamnă tinerii să iasă la vot
Social 8 octombrie 2024, 20:12 | 110

Peste 20 de voluntari au ieșit astăzi în centrul Chișinăului cu un îndemn pentru tineri: Învață cu noi, alege singur! Este o campanie a Centrului de instruire continuă în domeniul electoral, care își propune să-i informeze pe tineri despre importanța alegerilor prezidențiale și a referendumului din 20 octombrie.

În Scuarul Catedralei, tinerii au împărțit pliante informative trecătorilor și i-au îndemnat să iasă la vot pe 20 octombrie.

Campania propriu-zisă are un program desfășurat, ne-au spus organizatorii.

CRISTINA CUCURUDZA, director adjunct, CICDE: "În cadrul campaniei avem mai multe activități, ceea ce vedeți este una dintre ele. De asemenea, desfășurăm lecții publice în cadrul instituțiilor de învățământ, simulări ale zilei alegerilor, activități în bibliotecile publice din toată țara. De asemenea, avem un concurs de eseuri, pictură, deci o gamă largă de activități prin care ne propunem să implicăm tinerele și tinerii din Republica Moldova."

Tinerii implicați în campanie sunt beneficiari a unui curs opțional de educație electorală, sprijinit de partenerii externi.

MARIA STOIAN, profesoară de limba engleză și educație electorală: "Cumva antrenează angajamentul civic care trebuie să fie cultivat la fiecare cetățean în devenire. Am observat nonșalanța elevilor în cadrul lecțiilor. Am simțit că au un grad de responsabilitate mult mai amplu și un grad de implicare l fel."

Campania „Învață cu noi, alege singur!” se va desfășura până pe 3 noiembrie. Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral estimează să informeze între 2000 și 2500 de tineri din Republica Moldova privind importanța participării la vot.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie