Candidații promit schimbări în bine
Politic 8 octombrie 2024, 20:07 | 146

Candidații pentru șefia statului prezintă tot felul de programe sociale pentru pensionari, medici sau pentru cetățenii care muncesc peste hotare. Unii le promit alegătorilor mai multe investiții, iar alții - schimbări radicale.

Candidatul independent Andrei Năstase s-a întâlnit cu cetățeni moldoveni stabiliți la Dublin, Irlanda. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Năstase notează că a elaborat un program numit „Întoarce-te acasă”, care ar urma să ofere facilități pentru cei care vor să investească în Republica Moldova.

ANDREI NĂSTASE, candidat independent: "De exemplu, cetățenii care se întorc și își deschid firme în domeniul serviciilor vor beneficia de zero impozit timp de trei ani, iar cei care investesc în producție vor avea impozit pe profit zero timp de cinci ani. Acest program este fezabil și realizabil. Întoarcerea diasporei acasă ar aduce beneficii enorme pentru Moldova."

Candidatul blocului „Împreună”, Octavian Țîcu, a mers la Soroca, unde le-a prezentat alegătorilor angajamentele sale politice pentru funcția de președinte. Țîcu promite pace, securitate și investiții în diferite domenii.

OCTAVIAN ȚÎCU, candidatul Blocului „Împreună”: "Economie puternică și diversă - cheia pentru o viață prosperă acasă. Susținerea producătorilor autohtoni în toate sectoarele economiei prin facilități fiscale, subvenționare, creditare preferențială și acces larg la piețele de export."

Un alt candidat, Ion Chicu, a mers la unele spitale din Chișinău și Bălți, unde a spus că ocrotirea sănătății este una dintre prioritățile sale.

ION CHICU, candidatul PDCM: "Capitolul „ocrotirea sănătății” este unul din cele mai importante ale programului meu electoral, care include acțiuni care ar asigura un acces mai ușor al cetățenilor țării la servicii medicale, dar și ar spori nivelul motivării medicilor și personalului medical."

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor participa 11 candidați înregistrați de CEC.

Opinia ta contează. Comentează!