Îndemn la vot pozitiv
Social 8 octombrie 2024, 20:09 | 72

Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate îi îndeamnă pe cetățeni să voteze „DA” pe 20 octombrie la referendum. Pentru integrarea europeană pledează și membrii Partidului Social Democrat European. Liderul PSDE, Ion Sula spune că securitatea poate fi garantată cetățenilor noștri numai în familia europeană.

Într-un video publicat pe facebook, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian a adus exemple de sprijin, pe care Uniunea Europeană l-a acordat Republicii Moldova.

RADU MARIAN, deputat PAS: "UE este cel mai important partener comercial pentru Republica Moldova. În 2023, peste 65% din produsele noastre au fost exportate în UE. Spre comparație, doar 3,6% din exporturile noastre anul trecut au mers spre Rusia. Alegerea de pe 20 octombrie este una simplă. Să alegem corect."

Și Partidul Social Democrat European își reafirmă sprijinul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Liderului PSDE, Ion Sula, a adus mai multe argumente, care să-i convingă pe cetățeni să spună „DA” la referendumul din 20 octombrie.

ION SULA, președinte PSDE: "Dacă ne oprim acum, sau mai rău, schimbăm vectorul de dezvoltare, Republica Moldova riscă să se împotmolească în haos și incertitudine, și chiar să dispară de pe hartă. Dacă nu vrem să se întâmple acest lucru, iar noi, Partidul Social Democrat European, suntem hotărâți în această privință, trebuie să mergem pe 20 octombrie la referendum și să spunem DA aderării la Uniunea Europeană."

În total, 15 partide au fost înregistrate să facă agitație pentru un vot „Da” sau „Nu” la referendumul constituțional din 20 octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie