Trump ar putea fi condamnat
Externe 31 mai 2024, 16:08 | 214

Donald Trump va fi primul fost sau actual preşedinte american condamnat pentru o infracţiune. Un juriu l-a găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare în procesul, în care este acuzat de falsificare de documente pentru a ascunde o plată către o actriţă de filme pentru adulţi. O eventuală sentință la închisoare nu va afecta eligibilitatea lui Trump pentru Casa Albă. Teoretic, el ar putea depune jurământul prezidențial și din închisoare, dacă ar câștiga alegerile din noiembrie.

După mai puțin de 12 ore de deliberări, juriul, constituit din 12 newyorkezi, a pronunțat verdictul în procesul Stormy Daniels, intentat împotriva lui Donald Trump de procurorul general al districtului Manhattan. Trump a fost găsit vinovat în toate cele 34 de capete de acuzare. Avocaţii lui au spus că vor face recurs cât mai rapid.

DONALD TRUMP: "Verdictul reprezintă o ruşine. Adevăratul verdict va fi dat de poporul american la urne, în noiembrie."

Pentru prima dată în istoria Statelor Unite, un fost președinte a fost condamnat. Sentința va fi pronunțată pe 11 iulie, cu numai câteva zile înaintea Convenției Naționale Republicane, care se așteaptă să îl nominalizeze pe Donald Trump drept candidatul partidului la alegerile prezidențiale din noiembrie. Judecătorul ar putea decide o sentință de la un an la patru ani de închisoare sau ar putea decide eliberarea condiționată a lui Donald Trump.

Donald Trump va rămâne liber până la pronunțarea sentinței, făcând campanie în vreme ce o așteaptă.

Opinia ta contează. Comentează!