Opinii împărțite în raionul Călărași
Social 24 septembrie 2024, 20:29 | 478

De la susținători înflăcărați ai vectorului european, până la sceptici, care privesc cu prudență schimbările. Opiniile oamenilor s-au împărțit și de această dată, cu puțin timp înaintea scrutinului și a referendumului din 20 octombrie. Călin Jucovschi a fost în raionul Călărași și a aflat ce cred cetățenii despre viitorul Republicii Moldov și despre rolul alegerilor prezidențiale în acest context crucial.

CĂLIN JUCOVSCHI, reporter Jurnal TV: "Suntem în raionul Călărași, unde oamenii, la fel ca în multe alte localități, sunt împărțiți în două tabere. În timp ce unii consideră că locul Republicii Moldova este în marea familie europeană, alții resping acest vector. Nu există o părere unanimă nici când vine vorba despre alegerile prezidențiale. Ce așteptări au oamenii după scrutinul din 20 octombrie, aflați în continuare."

Alții resping ideea referendumului, pentru că nu acceptă aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Nu știu oamenii nici pe cine să aleagă la scrutinul prezidențial din 20 octombrie.

Lumea deseori discută plini de emoții. La piața din Călărași am fost martorii unui asemenea dialog tensionat.

În ziua alegerilor, cetățenii vor putea să ia în secții două buletine de vot: unul pentru a alege președintele, iar altul - pentru a participa la referendum. Chiar dacă sunt organizate concomitent, cele două exerciții sunt diferite. Oamenii nu sunt obligați să participe la ambele. Referendumul va fi validat dacă va participa cel puțin o treime din alegătorii înregistrați, adică 1,1 milioane.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie