Sandu, înregistrată la prezidențiale
Politic 12 septembrie 2024, 20:46 | 334

Comisia Electorală Centrală a aprobat înregistrarea Maiei Sandu drept candidat la alegerile prezidențiale. Tot astăzi, CEC a recepționat documentele și listele de subscripție pentru susținerea candidaturii lui Renato Usatîi la scrutinul din 20 octombrie. În afară de aceasta, autoritatea electorală a înregistrat două partide și un bloc electoral în calitate de participanți la referendumul constituțional.

Maia Sandu a fost înregistrată oficial de Comisia Electorală Centrală drept candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Actuala șefă a statului este al doilea candidat care a trecut etapa colectării de semnături și verificării la CEC după Alexandr Stoianoglo, care va candida la prezidențiale din partea Partidului Socialiștilor. În total, autoritatea electorală a înregistrat 13 grupuri de inițiativă care adună semnături de sprijin pentru potențiali candidați la funcția de președinte. Înregistrarea expiră pe 20 septembrie, când începe campania electorală.

Tot astăzi, CEC a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii unui candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova la alegerile din 20 octombrie. Acestea au fost depuse de grupul de inițiativă în susținerea lui Renato Usatîi, desemnat de formațiunea pilitică „Partidul Nostru”. În conformitate cu prevederile legale, CEC, în decurs de cel mult șapte zile, va verifica documentele și listele de subscripție prezentate.

Totodată, Comisia a înregistrat încă trei participanți la referendumul constituțional în cadrul căruia alegătorii vor fi întrebați dacă susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Este vorba despre partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare”, blocul electoral „Împreună” și Partidul Acțiune și Solidaritate. Acestea s-au înregistrat cu opțiunea „DA”. În total, în calitate de participanți la referendum sunt înregistrate nouă formațiuni politice, dintre care șase sunt înregistrate cu opțiunea „DA” și trei cu opțiunea „NU”. Termenul limită pentru depunerea cererilor de înregistrare este 20 septembrie.

Opinia ta contează. Comentează!