Jurnalul orei 15, 24 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 24 septembrie 2024, 16:24 | 178

Prezentat de Vasile Luchianu

Ouă contaminate cu salmonella au fost depistate la o fermă de găini din satul Târnova, raionul Dondușeni. Aceasta este administrată de SRL Rediagro. Constatarea a făcută de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor care au efectuat controale inopinate.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a semnat scrisorile oficiale adresate celor 27 de omologi din Uniunea Europeană, precum și celor din Statele Unite, Canada, Japonia și Norvegia, prin care a solicitat asistență pentru instituirea unui Fond de Dezvoltare și Solidaritate pentru agricultura moldovenească. Anunțul a fost făcut la Bruxelles, unde Vladimir Bolea a purtat o serie de discuții privind colaborarea dintre Chișinău și Bruxelles în ceea ce privește sprijinirea agricultorilor afectați de calamitățile naturale.

Volodimir Zelenski a cerut în discursul său de la sesiunea plenară a Summitului Viitorului, desfăşurat la sediul ONU din New York, o participare semnificativă la reuniunea pe care o pregăteşte cu scopul de a creşte presiunea internaţională asupra Rusiei, pentru ca această ţară să pună capăt războiului. Cea mai ambiţioasă cerere ucraineană prevede retragerea trupelor ruse de pe toate teritoriile ucrainene, inclusiv peninsula Crimeea şi regiunile Doneţk, şi Lugansk, ocupate de rebelii proruşi în 2014, informează EFE.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie