Jurnalul orei 15, 18 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 18 octombrie 2024, 16:31 | 109

Prezentat de Călin Jucovschi

În preajma sezonului rece, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară activități de prevenire a incendiilor în casele încălzite de la sobe. Specialiștii le recomandă oamenilor să le verifice minuțios înainte de utilizare. Atenție! Este strict interzisă utilizarea lichidelor ușor inflamabile pentru aprinderea focului.

Aproximativ 1500 de oameni, pacienți în secțiile pediatrie și terapie ale Spitalului raional Strășeni vor beneficia, de acum încolo, de condiții moderne pentru tratament. Blocul B al spitalului a fost renovat capital pentru prima oară în ultimii 50 de ani. „Efortul a meritat”, spun medicii de la Strășeni.

Israelul a anunţat joi că liderul Hamas, Yahya Sinwar, considerat „creierul” atacului din octombrie trecut împotriva Israelului, a fost ucis în timpul unei operaţiuni la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza. Armata israeliană afirmă că războiul „nu se va încheia” înainte de capturarea tuturor autorilor atacului din 7 octombrie. Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat vineri că trece într-o nouă fază, amplificată, a războiului împotriva Israelului, relatează Reuters.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie