Primul moldovean a votat în Japonia
Social 20 octombrie 2024, 20:13 | 156

Primul cetățean al Republicii Moldova care a votat în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional este Ludmila Vizdoagă, din Anenii Noi, stabilită de 19 ani în... Coreea de Sud. Femeia a parcurs aproape o mie 300 de kilometri pentru a-și da votul. Cele două exerciții democratice au început în Japonia și se vor încheia în Statele Unite ale Americii.

Ludmila Vizdoagă spune că a făcut aproape 1.300 de kilometri din Daejeon, orașul unde este stabilită, până la Seul și de acolo la Tokio, doar pentru a-și face datoria de cetățean.

LUDMILA VIZDOAGĂ, moldoveancă stabilită în Coreea de Sud: "Astăzi am decis să vin din Coreea de Sud, aici în Japonia, la Tokyo să-mi exprim și eu dorința și speranța că țara noastră va continua acest drum frumos spre dezvoltare, progres, spre o viață mai frumoasă, un trai mai bun. Tare mult sper că astăzi fiecare din noi care suntem cu inima spre Moldova să ne adunăm și să putem spune ce ne dorim noi pentru viitorul nostru și să vedem această țară crescând și înflorind mia mult."

În Japonia este deschisă o singură secție – la sediul Ambasadei Republicii Moldova din Tokyo. În total, pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional sunt deschise două mii 221 de secții de votare, dintre care 234 – peste hotare, în 37 de țări.

Opinia ta contează. Comentează!