Trei persoane au fost ucise, iar alte 14 au fost rănite în dimineața zilei de vineri, în urma unui atac al rușilor asupra regiunii Odesa
Externe 27 septembrie 2024, 15:38 | 82

Trei persoane au fost ucise, iar alte 14 au fost rănite în dimineața zilei de vineri, în urma unui atac al rușilor asupra regiunii Odesa. „Rușii au lovit cu drone orașul Ismail, unde se află un port pe Dunăre”, au precizat autoritățile militare regionale.

„În urma atacului, trei persoane au murit: două femei născute în 1934 și 1955 și un bărbat de 73 de ani. 11 persoane au fost rănite, printre care un copil”, a scris șeful ucrainean al administrației militare regionale, Oleg Kiper, pe Telegram.

Ulterior, Departamentul pentru Situații de Urgență a raportat că cel puțin 12 persoane au fost rănite, iar Biroul procurorului general anunță 14 răniți, dintre care trei copii.

În urma atacului, au fost avariate locuințe private, blocuri de apartamente, clădiri gospodărești și vehicule. Mai multe incendii au izbucnit, dar pompierii le-au stins rapid.

Potrivit forţelor aeriene ale Ucrainei, Rusia a lansat noaptea trecută un total de 78 de drone kamikaze Shahed iraniene împotriva teritoriului Ucrainei, dintre care 66 au fost doborâte de apărarea antiaeriană, activată în timpul atacului în 14 din cele 24 de regiuni, inclusiv Kiev. Alte opt drone s-au prăbuşit fără a-şi atinge ţintele.

64 de civili au fost ucişi, iar 392 - răniţi, între 26 august şi 6 septembrie, în urma atacurilor ruseşti asupra teritoriului ucrainean aflat sub controlul guvernului de la Kiev, potrivit cifrelor ONU. Naţiunile Unite au confirmat moartea a peste 11.700 de civili în Ucraina de la începutul invaziei pe scară largă declanşate de Rusia la 24 februarie 2022, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!