Patrula Jurnal TV, 28 Iulie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

În șase luni ale anului curent, Poliția a înregistrat peste șapte mii de reclamații privind comportamentul defectuos în cadrul familiei. Potrivit unui raport al Ministerului de Interne, elaborat împreună cu Centrul de drept al femeilor, din cele 69 de cauze penale examinate până la sfârșitul anului trecut, în 40% a fost emisă o sentință de condamnare.

33 de pietoni și-au pierdut viața în accidente rutiere, în șase luni ale acestui an. Se întâmplă din cauza ignoranței persoanelor, care aleg să treacă strada în locuri interzise, dar mai este și neatenția șoferilor. Inspectorii insistă ca toți participanții în trafic să dea dovadă de maturitate și educație, însă lucrurile se schimbă greu. Echipa noastră de filmare a însoțit vineri un echipaj al poliției, care în doar zece minute a tras pe dreapta patru șoferi, care nu au cedat trecerea pietonilor la o intersecție aglomerată din Chișinău.

Modernizarea armatei nu înseamnă și militarizarea ei. O spun experții, care adaugă că integrarea europeană nu presupune și aderarea la NATO. Sunt cel puțin trei țări membre ale Uniunii Europene, care nu fac parte din Alianța Nord Altantică, susține expertul WhatchDog, Andrei Curăraru. Recent, Guvernul a aprobat Strategia de apărare a Republicii Moldova. La baza proiectului au stat războiul Rusiei împotriva Ucrainei și încălcarea prevederilor acordurilor multilaterale.

Opinia ta contează. Comentează!