Patrula Jurnal TV, 21 Ianuarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Anatolie Blonschi, unul dintre figuranții în dosarul numit generic „Frauda bancară”, a fost eliberat din arest preventiv în schimbul garanțiilor personale ale trei persoane. Acestea au plătit în total 12 mii de lei. Decizia a fost luată de magistratul Gheorghe Balan de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Este vorba de același judecător care l-a pus în libertate pe un alt figurant în dosar, Vladimir Andronachi.

Un inspector de mediu a ajuns la spital după ce s-ar fi împușcat accidental la vânătoare. Medicii spun că starea pacientului este gravă, dar stabilă. Incidentul a avut loc în pădurea din preajma satului Caracui, raionul Hâncești. Vânătoarea a fost autorizată, iar armele erau deținute legal, potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului. În acest caz au fost reținute două persoane.

Vladimir Plahotniuc ar putea rămâne fără bunuri imobiliare, care i-ar aparține în Franța. Procurorii de la Chișinău și colegii lor francezi au efectuat percheziții, printre altele, la o cabană de la poalele muntelui Mont Blanc. Verificările au avut loc în cadrul dosarului „Frauda bancară”.Lui Plahotniuc i-ar aparține un apartament amplasat într-un cartier rezidențial din orașul francez Sciez și o vila în proces de renovare, din același oraș, pe malul lacului Leman.Potrivit procurorilor, Plahotniuc ar mai deține în Franța o cabană pe un teren de 21 ari, cu vedere la vârful Mont-Blanc. Casa de vacanță are o vinărie proprie, șase dormitoare, o bibliotecă și săli de sport.Valoarea de peste 100 de milioane de lei ale acestora va putea fi recuperată după ce instanța va emite o sentință definitivă de condamnare.

Opinia ta contează. Comentează!