Un nou joc educativ și distractiv bazat pe tehnologia de realitate augmentată îi atrage ca un magnet pe micii exploratori
Social 1 octombrie 2024, 19:42 | 82

Un nou joc educativ și distractiv bazat pe tehnologia de realitate augmentată îi atrage ca un magnet pe micii exploratori. Este vorba despre aplicația „Găsește Dinoteriul”, care se află acum la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Primii vizitatori au aflat multe lucruri interesante despre Dinoteriul, un mamifer uriaș, asemănător elefantului.

ȘTEFAN NAHABA, producătorul aplicației: "Aplicația este o idee care a apărut în necesitatea de a avea ceva ce ne-ar conecta cu publicul tânăr și a pune în evidență și a valorifica tezaurul muzeului, în special vorbim de scheletul de Dinoteriul."

Este o aplicație destul de simplă, dar foarte explicită, afirmă directorul muzeului.

PETRU VICOL, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală: "Copiii vor putea să citească în limba română și engleză. Descrierea acestei piese, vârsta acestei piese, arealul, unde a trăit această mamiferă sau alt animal. Cu acest pui de Dinoteriu, dânșii vor cunoaște expoziția noastră."

ANDREI CHISTOL, secretar de stat, Ministerul Culturii: "Cred că experiența lor va fi una mai interesantă, frumoasă, modernă asupra modului în care noi promovăm ceea ce avem noi avem în muzeu."

KIRK RAMER, șeful proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, finanțat de USAID Moldova: "Ceea ce pot să spun este că sprijinim cinci muzee, inclsuiv Muzeul de Istorie pe care îl ajutăm cu tehnologii noi, dar sprijinim și câteva muzee din mediul rural."

Aplicația a fost dezvoltată în cadrul Programului „Muzeele Viitorului”. Inițiativa este implementată cu sprijinul oferit de USAID, Suedia și Marea Britanie, prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului și al Proiectului USAID Competivitate și Reziliență Rurală în Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!