Doi dintre cei trei apărători ai primarului de Boldurești, Nicanor Ciochină, au renunțat să-i ofere consiliere juridică
Social 25 octombrie 2024, 20:10 | 156

Doi dintre cei trei apărători ai primarului de Boldurești, Nicanor Ciochină, au renunțat să-i ofere consiliere juridică în dosarul în care acesta este învinuit că ar fi lovit mortal cu mașina un adolescent de 14 ani și a părăsit locul accidentului. Chiochină a refuzat să invoce motivele care au stat la baza acestei decizii. La ședința de astăzi, inculpatul s-a prezentat însoțit de un singur avocat.

Deși inițial Nicanor Ciochină își angajase trei avocați, în ședința de astăzi primarul s-a prezentat însoțit de un singur apărător. În fața instanței, Ciochină a declarat că nu ar dispune de bani pentru a achita serviciile juridice. Dumitru Buliga, unul dintre cei doi avocați care au plecat, a spus însă că aceasta este o decizie asumată și ține de anumite chestiuni personale.

DUMITRU BULIGA, avocat: "Eu nu am refuzat să-l consiliez. Problema este că o perioadă nu voi putea să-i acord asistența juridică din motivele mele personale care nu le pot face publice. Această situație se întâmplă practic pe toate dosarele pe care lucrez."

Astfel, participanții la proces au trecut la audierea martorilor. Este vorba de un localnic din satul Boldurești care în seara producerii accidentului, deplasându-se la volanul mașinii sale spre orașul Nisporeni, s-ar fi intersectat pe traseu cu mașina care se presupune că era a primarul Ciochină.

SERGIU PALADE, martor: "- Spre Nisporeni mă deplasam. - Unde i-ați văzut pe cei trei tineri. - Coborându-se la vale pe partea stângă a carosabilului. - Nu erau pe carosabil, pe șosea propriu-zis? - Nu, pe margine. - Nu creau impedimente mașinilor? - Nu, nu! Altceva nu vă pot spune."

DORIN PODLISNIC, avocat: "Martorul de astăzi a confirmat că copiii se deplasau pe acostament. Nu erau cumva pe traseu, nu făceau jocuri pe asfalt ca să creeze impedimente șoferilor."

Și de această dată, Nicanor Chiochină a refuzat să discute cu presa.

Urma să fie audit și rectorul Academiei de Poliție "Ştefan cel Mare", Dinu Ostavciuc. Acesta nu s-a prezentat însă în fața instanței. Este a treia ședință la care Ostavciuc este în imposibilitate de a veni.

ALEXANDRU BOTNARI, procuror: "A fost dispusă aducerea silită pentru data trecută și el s-a prezentat. Astăzi este bolnav. Data viitoare se va prezenta benevol. Și-a luat angajament încă de data trecută."

DINU OSTAVCIUC, rectorul Academiei de Poliție: "- Nu am fost astăzi.Sunt pe buletin. Data viitoare voi fi neapărat. - Deci, vă veți prezenta în ședința următoare? - Da. Desigur, voiam astăzi să vin dar sunt cu febra 39 și sunt pe buletin medical."

Este o tergiversare, afirmă avocatul părții vătămate.

DORIN PODLISNIC, avocat: "Eu totuși sunt de părerea că se tergiversează din diferit motive. Martorul care s-a dispus aducerea silită de două ori nu s-a prezentat neîntemeiat."

Nicanor Ciochină este învinuit că pe 19 februarie a accidentat mortal un băiat de 14 ani și a fugit de la locul faptei. Potrivit anchetei, înainte de a fi prins, pe 21 februarie, primarul din Boldurești ar fi încercat să ascundă urmele accidentului. Acesta a înscenat o altă coliziune, cu implicarea mașinii deteriorate. Ulterior, polițiștii au reușit să-l rețină și pe complicele lui Ciochină. Este vorba despre medicul stomatolog, Ion Andronache, ruda fostului deputat PD, Vladimir Andronache. Acesta l-ar fi ajutat pe Ciochină să găsească o mașină identică celei implicată în accident. Tot el ar fi participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe o altă mașină. Complicele riscă până la trei ani de închisoare, iar Nicanor Ciochină se află în arest la domiciliu și riscă până la șapte ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!