Mascații au descins astăzi din nou la reprezentanții partidelor afiliate lui Ilan Șor
Politic 13 septembrie 2024, 20:21 | 494

Mascații au descins astăzi din nou la reprezentanții partidelor afiliate lui Ilan Șor. Acțiunea are la bază dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali, dar și spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat. Poliția a publicat o nouă înregistrare audio, în care două persoane discută despre banii pe care trebuie să-i primească.

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, sunt vizați membrii organizațiilor teritoriale ale unor partide remunerați lunar cu bani, care nu erau reflectați în evidența contabilă oficială a acestor formațiuni. Banii erau achitați pentru acțiuni în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale. Este vorba despre participarea la manifestații și proteste stradale.

„Reprezentanților partidelor afiliate lui Ilan Șor le-au fost transferate sume de bani prin intermediul bancomatelor din diverse localități pentru a sprijini activitățile partidelor, coruperea electorală în alegerile care urmează și boicotarea referendumului”, precizează un comunicat al Inspectoratului Național de Investigații. Potrivit sursei, au fost cercetate mai multe persoane care efectuau operațiuni Cash-In pe conturile activiștilor partidului „Șansă”. Acestor persoane li s-au creat conturi la banca comercială „Promsvyazbank” din Rusia, iar prin aplicația „PSB” le-au fost transferate sume cuprinse între 10 mii și 155 de mii de ruble rusești, echivalentul a o mie 800 și, respectiv, 27 de mii 900 de lei.

Opinia ta contează. Comentează!