Maia Sandu, candidatul PAS pentru funcția de președinte, s-a lansat astăzi în campania electorală
Politic 20 septembrie 2024, 20:38 | 159

Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate pentru funcția de președinte, s-a lansat astăzi în campania electorală. Evenimentul s-a desfășurat în Scuarul Teatrului de Operă și Balet. Alături de Maia Sandu au fost președintele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Dorin Recean.

În discursul său, Maia Sandu a menționat trei obiective, pe care să le atingă, dacă va obține un al doilea mandat de președinte: grija pentru oameni, condiții mai bune de viață și pacea.

MAIA SANDU, candidat pentru funcția de președinte: "Voi continua să încurajez investițiile în economie pentru ca salariul minim lunar să ajungă la cel puțin zece mii de lei. Voi propune introducerea unei pensii minime pentru carieră lungă, cu un început de trei mii 300 de lei. Vom asigura alimentație sănătoasă și gratuită din contul statului pentru elevi din clasele I-IX."

Cu un mesaj, în fața a zeci de oameni, a ieșit și interpretul Vali Boghean. Acesta a vorbit despre importanța parcursului european al Republicii Moldova.

VALI BOGHEAN, interpret: "Noi am ajuns în acest timp și în acest veac să ne putem integra într-o lume, cum o numesc eu, într-o lume nouă. Eu împart lumea, cât de banal ar fi, în lumea veche și lumea nouă. Cei din lumea veche nu știu de ce nu le ajung teritorii. Cei din lumea veche vor să mai conducă și să facă războaie. Pentru cei din lumea nouă e cel mai important omul."

Pe 12 septembrie, Maia Sandu a fost înregistrată oficial de Comisia Electorală Centrală drept candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!