Salvatorii le amintesc oamenilor că trebuie să respecte mai multe reguli când folosesc echipamente electrice de încălzit
Social 11 octombrie 2024, 18:38 | 137

Se apropie sezonul rece și salvatorii au pornit pe la casele oamenilor, pentru a le aduce aminte că trebuie să respecte mai multe reguli când folosesc echipamente electrice de încălzit. Evitați amplasarea aparatelor lângă obiecte ușor inflamabile, insistă specialiștii. De la începutul anului curent, din cauza neglijenței la utilizarea instalațiilor electrice au fost raportate peste 280 de incendii.

Pompierii din Chișinău au ajuns azi la familia unei femei, care are casă pe strada Haltei. Cum se răcește vremea, familia se încălzește la un cămin, dar utilizează și plapuma electrică. Femeia, care are doi nepoți prin preajmă, spune că este precaută.

Minorii nu sunt lăsați niciodată fără supraveghere, spun oamenii.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență i-au îndemnat pe oameni să verifice minuțios instalațiile de încălzit înainte de utilizare, asigurându-se că nu sunt deteriorate. Atenție! Aparatele de încălzit, cum ar fi reșourile, căminele, climatizatoarele, plăpumile electrice trebuie să fie cumpărate din magazine autorizate. Este inacceptabil amplasarea acestor aparate lângă materiale ușor inflamabile - mobilier, haine și alte obiecte.

ȘTEFAN BOSTAN, șef al secției apărare împotriva incendiilor, IGSU: "Regulile de bază sunt în general aceleași ca pentru toate instalațiile electrice. Să nu fie lăsate fără supraveghere conectate la rețeaua de curent electric. Să fie folosite în strictă conformitate cu cerințele producătorului. Să fie verificată dacă nu est deteriorată izolația cablurilor electrice."

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma încălcării regulilor de siguranță la utilizarea instalațiilor electrice, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 386 de cazuri de incendii, iar de la începutul anului curent au fost raportate 282 de cazuri.

Opinia ta contează. Comentează!