A venit vremea promisiunilor electorale
Politic 23 septembrie 2024, 20:21 | 237

Candidatul pentru prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, consideră că una dintre cele mai mari provocări pentru Republica Moldova este criza demografică. Fostul procuror general a declarat astăzi că va rezolva această problemă, dacă devine șef al statului. Un alt candidat pentru alegerile prezidențiale, Irina Vlah, a precizat într-un interviu că la conducere trebuie să vină o persoană care „are grijă de țară și de oameni”.

Potrivit lui Alexandr Stoianoglo, „Republica Moldova este astăzi pe primul loc în Europa după gradul de depopulare”. Stoianoglo a subliniat necesitatea creării unui mediu favorabil pentru afaceri și îmbunătățirii sistemului medical.

ALEXANDR STOIANOGLO, candidat pentru prezidențiale: "Imediat după preluarea funcției de președinte al Republicii Moldova, voi întreprinde un set de acțiuni concrete pentru stoparea exodului cetățenilor peste hotare. Toate deciziile statului, sociale, educaționale, de sănătate, economice, de atragere a investițiilor, de securitate, de modernizare europeană, vor fi evaluate în primul rând prin prisma impactului lor asupra recuperării și creșterii demografice."

Irina Vlah a fost înregistrată drept candidat pentru prezidențiale sâmbătă, 21 septembrie.

IRINA VLAH, candidat la prezidențiale: "La conducerea țării va veni persoana, care va știe ce e economia. La conducerea țării va veni persoana, care va avea grijă de oamenii săi, va avea grijă și de țară, va avea grijă de business, se va înțelege cu toți partenerii în interesele țării sale. Așa persoană va veni și voi veți vedea cum se va schimba situația. Și ea se va schimba imediat după 20 octombrie și eu asta promit."

Irina Vlah a anunțat pe facebook că se va lansa oficial în campania electorală în data de 29 septembrie, de Ziua Mondială a Inimii. Acesta a precizat că ziua nu a fost aleasă întâmplător pentru că simbolul ei electoral este Inima.

Opinia ta contează. Comentează!