Jurnalul orei 15, 28 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 28 octombrie 2024, 19:02 | 112

Prezentat de Vasile Luchianu

Medicul care a admis încălcarea secretului votului într-un azil din Comrat și a votat în locul unor bătrâni, a fost reținut de oamenii legii. Inspectoratul General al Poliției transmite că probele obținute în timpul perchezițiilor arată că medicul a acceptat mijloace financiare ilegale din partea organizației criminale Șor pentru a abuza de funcția sa la azil. Bărbatul riscă până la cinci ani de închisoare.

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a cerut oamenilor să iasă în stradă luni seara pentru a protesta faţă de rezultatele alegerilor parlamentare de sâmbătă, după ce comisia electorală a anunţat că partidul de guvernământ le-a câştigat. „Visul Georgian” a obţinut aproape 54% din voturi, a declarat comisia, în timp ce observatorii au raportat abateri semnificative, informează Reuters. Bruxelles-ul a cerut investigarea rapidă și transparentă a oricăror nereguli. O anchetă „aprofundată” a cerut și NATO.

Coruperea electorală orchestrată de „gruparea criminală Șor” a atins o amploare fără precedent. În dosarul privind finanțarea partidelor și cumpărarea voturilor, inițiat după 20 octombrie, figurează 35 de persoane, în mare parte capii organizațiilor teritoriale ale blocului electoral Victoria/Pobeda, a declarat astăzi presei procurorul general, Ion Munteanu. În context, el a subliniat că mai multe dosare de rezonanță, deschise încă în septembrie 2022, în care figurează acoliții lui Șor, se perpetuează, iar procurorii ar fi acuzați pe nedrept de lipsă de acțiuni și transparență.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie