România va continua sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova, a declarat președintele României, Klaus Iohannis
Externe 26 septembrie 2024, 15:48 | 124

România va continua sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, în discursul susţinut ieri la New York, în Adunarea Generală a ONU. Liderul de la Cotroceni a pus accent pe rolul important al României în menținerea securității și stabilității în regiune. „Violența și războiul au pus stăpânire pe lume, iar principala provocare este găsirea soluțiilor atât de necesare pentru restabilirea și protejarea păcii”, a subliniat Iohannis.

KLAUS IOHANNIS, președintele României:"În acest context, România a acordat un sprijin puternic și multidimensional Ucrainei și poporului său. Ne-am angajat să îl menținem atât timp cât va fi nevoie. În același timp, România își va continua sprijinul necondiționat pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova, a doua cea mai afectată țară de acest război. Securitatea noastră nu este regională, ci globală."

Liderul de la Cotroceni a subliniat în context că România sprijină planul de pace al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

KLAUS IOHANNIS, președintele României: "Un conflict pe termen lung este inacceptabil și trebuie să rămânem ferm pe poziție. Ucraina are nevoie de sprijinul hotărât al tuturor statelor membre ale ONU, hotărâte să respecte dreptul internațional și Carta ONU. România sprijină pe deplin inițiativa de pace a președintelui Zelenski. Este singura abordare, care poate asigura o pace justă și durabilă, fiind în deplin acord cu Carta ONU și cu dreptul internațional."

Klaus Iohannis a condus pe 24 și 25 septembrie delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, care are loc la New York.

Opinia ta contează. Comentează!