Regele Charles e bine și călătorește
Externe 22 octombrie 2024, 20:20 | 94

Regele Charles şi-a petrecut ultima zi a călătoriei sale de șase zile în Australia în compania reprezentanţilor minorităţilor naţionale. Charles al III-lea este primul monarh britanic în exerciţiu care vizitează Australia după 2011. Suveranul şi soţia sa au participat la un grătar, unde au stat de vorbă cu localnicii.

Întâlnirea cu membrii comunităților australiene a început cu tradiționala ceremonie a fumului. Regele a îndeplinit ritualul aborigenilor, după care, împreună cu regina, a trecut în fata unui grătar. Sub privirile localnicilor și ale jurnaliștilor, suveranul a învârtit carnea pe jar, după care a urmat ședința de socializare cu membrii comunității din Sydney.

Regele britanic, în vârstă de 75 de ani, a aterizat vineri seară pe aeroportul din Sydney după un zbor de peste 20 de ore. El a sosit în Australia pentru un turneu de şase zile, cea mai solicitantă călătorie a sa din punct de vedere fizic după ce a fost diagnosticat cu cancer în luna februarie, informează AFP.

Charles al III-lea este primul monarh britanic în exerciţiu care vizitează Australia după 2011. Fiind în Australia, nu putea lipsi o demonstrație de mânat oile, de către câinii ciobănești de la antipozi.

Mii de australieni l-au aclamat pe șeful statului australian în apropierea sediului operei din Sydney. După ce au salutat mulțimea și au schimbat câteva cuvinte cu admiratorii, regele și regina au urcat la bordul unui vas, pentru a trece în revistă navele militare australiene din portul Sydney.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie