Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldova încă reușește să păstreze pacea

Cea mai mare realizare a Republicii Moldova în ultimii 2 ani și jumătate e că a reușit să păstreze pacea. Probabil vă mai amintiți cum, la începutul invaziei, canalele propagandistice rusești și chiar dictatorul Lukașenko prezentau hărți în care Republica Moldova figura ca un front alternativ de atac asupra Ucrainei. Nu, acele hărți nu au avut doar efect propagandistic. În scenariile lor bolnave, care prognozau o capturare a întregii Ucraine în doar câteva săptămâni, barbarii includeau și preluarea controlului asupra țării noastre. Planuri care, din fericire, nu s-au mai realizat. În primul rând, în mod evident, datorită rezistenței ucrainene, care nu a permis crearea unui coridor spre țara noastră. Dar și pentru că multe dintre încercările de destabilizare a Moldovei au fost stopate cu succes.

Ieri, Centrul Național Anticorupție a mai efectuat niște rețineri în rândurile grupării criminale conduse de Șor. Iar din interceptările puse la dispoziție presei, de către anchetatori, se vede foarte clar care sunt adevăratele motive pentru care Putin și teroriștii săi de la Kremlin investesc atâția bani în atacul hibrid asupra Moldovei. „Doamne, dă-i putere lui Putin să ia Odesa și pe noi”, este una dintre dorințele unei membre a rețelei lui Șor, exprimată în una dintre înregistrăile CNA-ului. În cadrul acestui dosar, au fost efectuate peste 50 de percheziții, iar 5 trădători de patrie, iubitori de Putin și barbarii săi, au fost reținuți.

De altfel, trebuie să salut și faptul că luni, în sfârșit, au fost pronunțate și primele condamnări împotriva „omuleților verzi ai Rusiei”, trimiși la Chișinău să provoace destabilizări care să ducă într-un final la răsturnarea puterii și instalarea unor marionete rusești, după modelul estului Ucrainei. Astfel, 7 indivizi au fost condamnați de către prima instanță la pedepse cuprinse între 3 și 3,5 ani de pușcărie pentru pregătirea unor dezordini în masă pe 12 martie 2023. Din păcate, este vorba doar de 7 condamnări și doar de o decizie a primei instanțe. Însă este și ăsta un început și un semnal pentru alți indivizi care sunt gata, în schimbul banilor rușilor și ai lui Șor, să-și trădeze țara în complicitate cu invadatorii ruși.

Intervenția autorităților trebuie să fie mult mai dură în această privință. Pentru ca orice individ care ia bani pentru a se înrola în calitate de soldat al lui Putin în armata dirijată de Șor împotriva Moldovei să fie conștient de pedepsele aspre care îl așteaptă. Conștienți trebuie să fim însă cu toții despre cât de important este momentul în care ne aflăm. Pentru că dacă Putin nu a reușit să preia prin forță controlul asupra Republicii Moldova, face tot posibilul să-și realizeze acest obiectiv prin intermediul alegerilor ce se vor desfășura în doar 18 zile. Potrivit celor mai noi estimări, Putin investește în jur de 500 de milioane de dolari în fiecare zi în războiul din Ucraina.

Imaginați-vă că 1% din această sumă, adică 5 milioane de dolari zilnic ar fi investite în atacul asupra Moldovei. Și nu cred că ar fi o problemă pentru Putin s-o facă, dacă multe din resursele financiare pe care vor rușii să le bage în țara noastră nu ar fi blocate pe diferite căi.

Oricum, chiar și așa se investesc sume colosale în această perioadă în tot felul de candidați trădători la prezidențiale și în mașinăria de compromitere a referendumului. Trebuie să înțelegeți că această luptă nu e împotriva unui singur politician sau a unui singur partid din Moldova. Este împotriva Republicii Moldova. Împotriva noastră, a tuturor. Și cu toții trebuie să ne apărăm în fața acestui asalt.

Dacă nu sunteți suficient de convinși, atunci mai ascultați încă o dată interceptările CNA. Pătrundeți-vă de acel „Doamne, dă-i putere lui Putin să ia Odesa și pe noi” și mai uitați-vă o dată la ce se întâmplă astăzi în Ucraina.

Șansele lui Putin de a lua Odesa sunt în continuare minime. Dar șansele de a lua Moldova după 20 octombrie, prin preluarea Președinției și compromiterea referendumului, depind doar de noi. Dacă vom fi suficient de inteligenți și hotărâți de a profita de oportunitatea de a-l opri prin vot. Oportunitate pe care, din păcate, ucrainenii nu o mai au.

Post Scriptum cu Alex Cozer: Primesc bani de la un stat criminal

3 octombrie 2024, 20:34

În ediția de ieri de Post Scriptum vă spuneam că, în condițiile în care Rusia...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Campanie cu mesaje alarmiste

26 septembrie 2024, 20:35

„Moldova rămâne fără oameni! Tinerii fug din țară! În ritmul acesta, vom rămâne...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Dacă nu acum, atunci niciodată

24 septembrie 2024, 20:56

„Poate că e bine să intrăm în Uniunea Europeană, dar nu acum. Pentru că nu suntem...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Ocazii ratate de-a lungul timpului

19 septembrie 2024, 20:27

La mijlocul anilor ’90, Republica Moldova a făcut una dintre cele mai mari greșeli...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Oficiali din 65 de state, la Chișinău

17 septembrie 2024, 21:15

Astăzi, la Chișinău, reprezentanți din 65 de state s-au reunit la cea de-a 5-a...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Campania de dezinformare, în toi

12 septembrie 2024, 21:14

Nu a venit bine toamna, temperaturile sunt încă unele agreabile, și nici măcar...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Cum minte Șor cetățenii

10 septembrie 2024, 21:00

Moldova este împânzită în ultimele săptămâni de sute de mii de pliante, distribuite...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Donald Tusk, în vizită la Chișinău

5 septembrie 2024, 20:27

Ieri, la Chișinău, a sosit unul dintre cei mai de calibru politicieni pe care...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Armata Națională, sărbătorită

3 septembrie 2024, 20:28

Astăzi este Ziua Armatei Naționale. Și cu această ocazie, poate mai mult ca...

Opinia ta contează. Comentează!