Peste 1.500 de vârstnici din mai multe localități au învățat în acest an cum să folosească un telefon mobil
Social 19 noiembrie 2024, 16:47 | 724

Peste 1.500 de vârstnici din mai multe localități au învățat în acest an cum să folosească un telefon mobil. Potrivit autorităților, a fost elaborat un program, care prevede că în următorii doi ani, 25 de mii de persoane de vârsta a treia vor obține competențe digitale.

În luna martie, la Ungheni și Căușeni au fost inaugurate două centre de „îmbătrânire activă”, unde beneficiarii au parte de diferite activități, inclusiv tradiționalele șezători. Mai nou, vârstnicii sunt instruiți cum să se înscrie la programul ajutor la contor.

Pentru a susține persoanele nevoiașe, o companie de telefonie mobilă a făcut un gest de caritate.

IRINA STRĂJESCU, directorul unei companii de telefonie mobilă: "Oferim telefoane performante pentru vârstnicii din Republica Moldova, pentru ca ei să poată explora toate beneficiile oferite de internet, pentru că noi îți zicem: îți oferim o lume întreagă în mâinile tale ca tu să poți savura viața din plin."

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, până în 2027, programul privind îmbătrânirea activă își propune să instruiască 25 de mii de persoane de vârsta a treia.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "Vrem să ajutăm câți mai mulți vârstnici din Republica Moldova, să pășească cât mai hotărât și activ în lumea digitală. Vrem să-și dezvolte competențe digitale, să aibă acces la echipamente digitale, la internet pentru a accesa informații."

KARINA NERSESYAN, reprezentantă UNFPA: "Împreună cu partenerii noștri și donatorii ne dorim nu doar să subliniem progresele pe care le avem, dar și să arătăm câte lucruri mai avem de făcut. Așa cum știți, noua strategie aplicată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale presupune ca 25 mii de vârstnici să fie instruiți pentru a-și dezvolta competențele digitale. Mai sunt multe de făcut."

Potrivit Biroului Național de Statistică, 34 la sută din locuitorii cu vârstele cuprinse între 60 și 79 de ani utilizează internetul, comparativ cu 82 de procente dintre cei cu vârstele cuprinse între 15 și 59 de ani.

Opinia ta contează. Comentează!