Post Scriptum cu Alex Cozer: Liderul barbar de la Kremlin, omagiat

Ieri a fost ziua de naștere a celui mai mare criminal al secolului XXI, liderul barbar de la Kremlin, Putin. Anul ăsta, urările pentru Putin cu această ocazie au fost mai răzlețe ca niciodată, tot mai puțini lideri internaționali permițându-și să se asocieze cu acest dictator. În schimb, n-au lipsit urările de la Chișinău, Dodon, Guțul și Șor întrecându-se în a-i ura sănătate și succes. Succes în, probabil, masacrarea în continuare de oameni nevinovați în Ucraina și în a ajunge și în Republica Moldova.

La sigur aș fi trecut cu vederea lingușirile astea din partea acestor trădători lipsiți de orice urmă de demnitate. Dacă nu mi-ar fi sărit în ochi, în toate mesajele, mulțumiri lui Putin pentru că „mereu a ajutat Moldova”. Iar asta deja e prea mult. Poți să te lingușești pe lângă Putin, dacă nivelul trădării și lipsei de respect față de propriul popor e atât de jos. Dar să spui că sociopatul de la Kremlin a ajutat Moldova atâta timp cât a fost în funcție și chiar să-I mulțumești pentru asta, înseamnă să te audopeșești la capitolul minciună chiar și când ești Dodon sau Șor, indivizi care se bat pentru titlul de campion absolut la acest capitol.

Dar haideți să vedem când a ajutat Putin Moldova în cei 25 de ani de când conduce Rusia? O fi ajutat-o la începutul anilor 2000, atunci când a plămădit un mizerabil plan de federalizare care ne-ar fi transformat în ostatici absoluți ai Kremlinului? Sau a ajutat-o atunci când, după ce Voronin a respins planul de federalizare la presiunea străzii, a lăsat Moldova fără gaze în plină iarnă, iar apoi a și introdus primul mare embargo pentru vinurile moldovenești și restul produselor agroalimentare?

O fi ajutat Putin Moldova în 2010, când nemulțumit de faptul că la Chișinău a venit o guvernare declarat proeuropeană, a triplat practic prețul gazelor livrate către Moldova? În acei ani, neavând alternative, eram nevoiți să plătim aproape de 3 ori mai mult decât achita, spre exemplu, Germania.

Sau ne-a ajutatat în 2014, când a introdus un embargo și mai feroce împotriva Moldovei, după ce am semnat acordul de Asociere cu Uniunea Europeană? Sau prin laundromatul de zeci de miliarde de dolari, spălând în acea perioadă banii murdari rusești prin sistemul nostru bancar, pe care l-a și distrus. Ne-a ajutat poate prin furtul miliardului, care nu putea fi pus în aplicare fără implicarea băncilor rusești?

Când ne-a mai ajutat Putin? În toamna lui 2021, când a oprit iarăși livrările de gaze pentru țara noastră, încercând să ne determine să ne ducem în genunchi la Gazprom? Sau în 2022, când iarăși a redus livrările de gaze în plină iarnă, iar apoi și cele de energie electrică de la Cuciurgan, pentru a ne lăsa să înghețăm în propriile case, pe întuneric?

Haideți să vedem cu ce ne-a mai ajutat Putin de când e la putere? Poate controlând tot felul de politicieni, de la parlamentari la miniștri, care au sabotat mereu ruperea noastră de Rusia și ancorarea în lumea liberă și civilizată? Sau poate ne ajută acum, când i-a oferit refugiu celui mai mare escroc din istoria acestei țări, Șor, și când s-a aliat cu oligarhii fugari pentru a ne distruge țara și opri din parcursul european?

Dodon, îi mulțumești lui Putin pentru cele 15 milioane de euro trimise rețelei lui Șor doar în septembrie, menite să denatureze scrutinele din 20 octombrie? Sau îi mulțumești pentru deceniile în care ai fost finanțat de acolo?

De când este Putin la putere, Rusia nu a oferit nici măcar un bănuț Republicii Moldova. Nici sub formă de grant, nici măcar ca împrumut. Ba din contra, ne-a șantajat și pus cu spatele la zid ori de câte ori încercam să ridicăm un pic capul și să încercăm să devenim independenți. Așa cum face și acum, lansând un crâncen război hibrid împotriva țării.

Rusia barbară a lui Putin nu poate ajuta pe nimeni în lumea asta. Nu este în stare de așa ceva. Poate doar subjuga, controla, trata țările mai mici și slabe precum niște gubernii populate de sclavi. Iar atunci când cineva refuză acest statut, pățește ca Ucraina. Noi am reușit însă, chiar dacă cu greu, în ciuda multor obstacole venite în special de la trădătorii locali, să devenim din ce în ce mai independenți față de Rusia. Și dacă vom fi suficient de inteligenți și demni în această perioadă, ne vom rupe definitiv de această dependență toxică.

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldova arată altfel

17 octombrie 2024, 21:21

Cu mai bine de 20 de ani în urmă, la începutul anilor 2000, mama mea împrumuta...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Caracatița lui Șor

15 octombrie 2024, 20:32

Astăzi, după ce cred că toți ați urmărit extraordinara investigație realizată...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Primesc bani de la un stat criminal

3 octombrie 2024, 20:34

În ediția de ieri de Post Scriptum vă spuneam că, în condițiile în care Rusia...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldova încă reușește să păstreze pacea

2 octombrie 2024, 21:23

Cea mai mare realizare a Republicii Moldova în ultimii 2 ani și jumătate e că...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Campanie cu mesaje alarmiste

26 septembrie 2024, 20:35

„Moldova rămâne fără oameni! Tinerii fug din țară! În ritmul acesta, vom rămâne...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Dacă nu acum, atunci niciodată

24 septembrie 2024, 20:56

„Poate că e bine să intrăm în Uniunea Europeană, dar nu acum. Pentru că nu suntem...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Ocazii ratate de-a lungul timpului

19 septembrie 2024, 20:27

La mijlocul anilor ’90, Republica Moldova a făcut una dintre cele mai mari greșeli...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Oficiali din 65 de state, la Chișinău

17 septembrie 2024, 21:15

Astăzi, la Chișinău, reprezentanți din 65 de state s-au reunit la cea de-a 5-a...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Campania de dezinformare, în toi

12 septembrie 2024, 21:14

Nu a venit bine toamna, temperaturile sunt încă unele agreabile, și nici măcar...

Opinia ta contează. Comentează!