În perioada 12-18 august au fost înregistrate 2 mii 213 cazuri de Covid-19, dintre care 303 cazuri - în regiunea transnistreană
Social 22 august 2024, 20:12 | 282

Numărul infectărilor cu virusul Covid-19 a crescut cu 60 la sută, în ultima săptămână. Ministerul Sănătății recomandă evitarea spațiilor aglomerate, păstrarea distanței sociale și respectarea regulilor de igienă elementară.

În perioada 12-18 august au fost înregistrate 2 mii 213 cazuri de Covid-19, dintre care 303 cazuri - în regiunea transnistreană.

Potrivit Ministerului Sănătății, 416 cazuri au fost înregistrate la copii până la 14 ani, Totodată, au fost înregistrate și trei cazuri de deces, similar săptămânii trecute. În intervalul menționat, au fost efectuate peste zece mii de teste

„Deși în ultimele săptămâni a crescut numărul cazurilor de îmbolnăviri de Covid-19, situația nu poate fi catalogată drept stare de urgență și nici critică”, precizează Ministerul Sănătății. Medicii recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție, a regulilor de igienă, păstrarea distanței sociale și purtarea măștilor în instituțiile medicale. La fel se recomandă adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției, care e manifestă prin tuse, febră, respirație dificilă, dureri în gât și musculare. Experții reamintesc că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie