Patru oameni și-au pierdut viața, iar nouă au fost răniți după ce un adolescent a deschis focul asupra colegilor și profesorilor
Externe 5 septembrie 2024, 15:45 | 166

Atac armat la un liceu din Statele Unite. Patru oameni și-au pierdut viața, iar nouă au fost răniți după ce un adolescent de 14 ani a deschis focul cu o pușcă automată asupra colegilor și profesorilor. Două dintre victime sunt elevi de aceeași vârstă cu atacatorul, iar altele două sunt cadre didactice. Printre acestea - Cristina Irimie, o profesoară de matematică din România. Tragedia s-a produs la Apalachee High School din micul oraș Winder, statul american Georgia. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Elevii au descris scene de haos după ce au venit alerte privind un atacator în campus. Cursurile au început luna trecută, dar mulţi elevi se reîntorc la şcoală în această săptămână. O elevă care era în clasa atacatorului a declarat pentru CNN că suspectul a plecat din încăpere la începutul unei ore de algebră. Ea a spus că acesta a revenit şi a bătut la uşă, care se încuiase automat, dar un alt elev a refuzat să îl lase să intre după ce a observat că avea o armă. Atacatorul s-a dus atunci în clasa alăturată unde a început să tragă. Un alt elev spune că au fost cel puțin zece împușcături. După ce s-a ridicat în urma unei scene de haos, l-a văzut pe unul dintre colegii săi de clasă pe jos, sângerând foarte tare. O fată era împuşcată în picior, iar un prieten - în abdomen. Cele patru victime ale atacului armat sunt doi elevi de 14 ani şi doi profesori de 39 și 53 de ani. Presupusul autor al atacului, Colt Gray, un elev de 14 ani, s-a predat rapid după intervenția forțelor de ordine și va fi acuzat de crimă. Adolescentul a fost investigat de FBI în urmă cu un an pentru că ar fi ameninţat pe internet că va comite un atac armat. Acesta va fi judecat ca adult.

JUD SMITH, șerif, Barrow County: "El a pus brațele la pământ. S-a predat. A căzut la pământ. Apoi a fost reținut."

Statele Unite nu pot accepta ca împuşcăturile mortale din şcolile ţării „să devină normă”, a declarat preşedintele american Joe Biden. Acesta a fost al 23-lea atac armat la o şcoală americană în 2024. Pe parcursul acestui an, astfel de atacuri au făcut 11 morţi şi 38 de răniţi în Statele Unite.

Opinia ta contează. Comentează!