Jurnalul orei 15, 24 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 24 octombrie 2024, 19:36 | 131

Prezentat de Călin Jucovschi

Circa o sută de antreprenori din peste zece țări, printre care Belgia, Spania, Italia, Grecia, Estonia, România și Georgia, au venit la Chișinău pentru a participa la evenimentul de totalizare al proiectului „EU4Business”, susținut de Uniunea Europeană. În cadrul acestui proiect au fost semnate peste 30 de acorduri de colaborare între companiile locale și cele din Uniunea Europeană sau din statele Parteneriatul Estic.

39 de milioane de dolari! Atât a transferat în ultimele două luni gruparea criminală Ilan Șor pentru coruperea alegătorilor din Republica Moldova. 15 milioane de dolari au fost în luna septembrie, iar alte 24 de milioane - în octombrie, a precizat astăzi în fața presei șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. Potrivit acestuia, transferurile au fost efectuate prin banca rusă „Promsviazibank”.

Dintre cetățenii Republicii Moldova vorbitori de limbă rusă, care constituie 21 la sută din populație, mai mult de o treime susțin ferm integrarea în Uniunea Europeană. Alte șase procente sunt cei indeciși. Datele se regăsesc într-o analiză a comunității Watchdog. În același studiu de opinie, se arată că fiecare al șaselea intervievat vorbitor de limbă rusă crede că referendumul a fost organizat la momentul potrivit și că cetățenii, nu politicienii, trebuie să decidă direcția de politică externă a țării.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie