Încă doi candidați înregistrați de CEC
Politic 23 septembrie 2024, 20:27 | 279

Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi înregistrarea a doi candidați pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Este vorba despre Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni, și Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „Împreună”. Tot astăzi, CEC a aprobat trei partide în calitate de participanți la referendumul din 20 octombrie, cu opțiunea „Da”.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat simbolurile electorale ale candidaților pentru imprimarea în buletinul de vot la alegerile prezidențiale, reprezentanții candidaților la CEC și a confirmat persoanele responsabile de finanțe. Potrivit autorității electorale, până astăzi au fost înregistrați opt candidați, iar alte patru dosare se află în proces de examinare.

Totodată, în calitate de participanți la referendum au fost înregistrate Partidul „NOI” (Noua Opțiune Istorică), cu opțiunea „Da”, Partidul Reîntregirii Naționale „Acasă”, cu opțiunea „Da”, și Partidul Social Democrat European, cu opțiunea „Da”. Cererea depusă de Partidul „Victorie” a fost respinsă, iar cea a Partidului „Voința poporului” nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată.

Pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 au fost constituite 2 221 secții de votare. Dintre acestea,1 957 - în circumscripțiile electorale din Republica Moldova, 30 - pentru alegătorii din localitățile aflate în stânga Nistrului și 234 - pentru cetățenii cu drept de vot aflate în străinătate. În circumscripția electorală Chișinău, inclusiv în suburbii, alegătorii vor fi așteptați să-și exercite dreptul la vot la 306 secții de votare.

Opinia ta contează. Comentează!