Porturi populare, dansuri tradiționale și delicii gastronomice au fost prezentate astăzi la un festival al etniilor
Social 25 octombrie 2024, 16:38 | 441

Porturi populare, dansuri tradiționale, expoziții tematice și delicii gastronomice au fost prezentate astăzi la un festival al etniilor, organizat de elevii și profesorii de la o școală primară din Chișinău. Copiii s-au pregătit cum au știut mai bine, iar dascălii spun că prin astfel de evenimente se dorește promovarea toleranței și a empatiei.

Oaspeții au avut parte de o adevărată experiență interculturală redată de copiii îmbrăcați în hainele naționale ale ucrainenilor, rușilor, bulgarilor, evreilor, belarușilor, polonezilor, romilor sau găgăuzilor.

MARINA DERMENJI, învățătoare de clase primare: "Acest festival ne unește deja al doilea an. Este un festival în care promovăm diversitatea. În acest an am accentuat etniile din Republica Moldova, deci, unitate prin diversitate."

DANIELA BUGA, învățătoare de clase primare: "Facem acest festival, pentru că menirea școlii este să dezvolte acele valori general-umane, toleranța, empatia, și prin aceste evenimente dezvoltăm copiilor respectul pentru orice persoană, indiferent de statut social, de naționalitate."

MAIA RUSU, învățătoare de clase primare: "Suntem bucuroși să reprezentăm acest popor minunat, cu o bogată tradiție.Am încercat să reprezentăm prin hainele tradiționale, prin bucatele pe care le-au pregătit la iarmaroc și vor putea fi degustate."

RODICA BRAGHIȘ, învățătoare de clase primare: "Scopul acestui festival este de a aduce la conștiința copiilor etniile, care sunt valoroase în Republica Moldova. Noi am fost onorați să reprezentăm Republica Moldova la noi acasă."

La școala primară nr. 120 din Chișinău învață peste 300 de copii.

Opinia ta contează. Comentează!