Agenţia Servicii Publice îi îndeamnă pe cetățenii cu drept de vot să-și verifice valabilitatea actelor de identitate
Social 16 octombrie 2024, 19:49 | 180

Agenţia Servicii Publice îi îndeamnă pe cetățenii cu drept de vot să-și verifice valabilitatea actelor de identitate și să le schimbe până 20 octombrie în cazul în care acestea nu sunt valabile. Dacă oamenii nu vor reuși să facă acest lucru, ei vor putea să solicite buletin de identitate provizoriu. În stradă, majoritatea celor intervievați ne-a declarat că actele sunt în ordine.

Termenul de depunere a cererii pentru eliberarea buletinului de identitate expiră mâine, 17 octombrie. Cei care au reușit să depună cererea pot ridica actul de identitate până vineri,18 octombrie, inclusiv. Pentru eliberarea actelor de identitate, solicitanții pot merge la orice centru multifuncțional al Agenţiei Servicii Publice, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau reşedinţa temporară.

OLGA BOTNARU, șef adjunct al Direcției cetățenie și evidență a persoanelor, ASP: "Agenția Servicii Publice a confecționat din timp toate buletinele de identitate, cererile cărora au fost depuse în perioada 20 septembrie – 17 octombrie 2024, indiferent de termenul limită de prestare a serviciului."

Responsabilii de la ASP îi îndeamnă pe cetățeni să verifice valabilitatea actelor de identitate.

OLGA BOTNARU, șef adjunct al Direcției cetățenie și evidență a persoanelor, ASP: "Până în ziua de mâine cetățenii Republicii Moldova se pot adresa la subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice pentru a depune o cerere pentru obținerea buletinului de identitate. În cazul în care ei nu o să reușească să facă acest lucru, duminică ei vor putea să se adreseze la subdiviziunile noastre și să solicite buletin de identitate provizoriu."

Duminică, 20 octombrie, centrele multifucționale ale Agenția Servicii Publice vor activa conform unui program special - de la 7.00 până la 21.00. La solicitarea cetățenilor cu vârsta peste 18 ani vor fi eliberate buletine de identitate provizorii și vor fi înmânate buletinele de identitate confecționate.

Opinia ta contează. Comentează!