Tarlev s-a lansat în campanie
Politic 23 septembrie 2024, 20:15 | 155

Fostul premier Vasile Tarlev s-a lansat oficial în campania electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. El a fost desemnat drept candidat de partidul „Viitorul Moldovei”. Evenimentul de lansare a avut loc la Casa Sindicatelor. Printre prioritățile stabilite de Tarlev în programul său sunt relansarea economiei, industrializarea țării și susținerea familiilor.

Vasile Tarlev a declarat că echipa care îl susține are un plan privind majorarea salariilor, pensiilor și burselor pentru studenți. El a menționat că economia va fi în capul listei sale de priorități.

VASILE TARLEV, candidat la prezidențiale: "Vom lansa și realiza un program de industrializare a statului, care va transforma Moldova într-o țară a inovației și a progresului economic. Prin modernizarea agriculturii și susținerea fermierilor reală, concretă și eficientă, ne propunem să creăm o economie durabilă în care fiecare produs autohton, local, moldovenesc, să fie pe prim-plan."

În ceea ce ține de politica externă, fostul premier a declarat că neutralitatea Republicii Moldova este unul dintre pilonii principali care vor ajuta țara să rămână integră. Moldova va fi țara păcii, a punctat Tarlev.

VASILE TARLEV, candidat la prezidențiale: "Fiecare cetățean al Moldovei merită o viață decentă, iar angajamentul meu este și va fi să implementăm o asemenea asistență socială eficientă și urgentă pentru persoanele, în special cu veniturile mici la această etapă, pentru bătrâni, invalizi sau alte categorii ale societății."

Vasile Tarlev a fost prim-ministru în perioada 2001-2008, în timpul guvernării comuniste. El a fost decorat cu „Ordinul Republicii”. Tarlev a condus Uniunea Centristă din Moldova, iar ulterior a fost co-președinte al Partidului „Renaștere”. În acest an a fondat partidul „Viitorul Moldovei” și a devenit președintele acestuia. Vasile Tarlev va fi numărul 4 în buletinul de vot. Pe 18 septembrie el a fost înregistrat oficial de Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!