Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, şi-a prezentat demisia miercuri, a anunţat preşedintele Radei de la Kiev
Externe 4 septembrie 2024, 17:29 | 149

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, şi-a prezentat demisia. Kuleba, în vârstă de 43 de ani, era ministru de externe din 2020 şi a condus diplomaţia ucraineană pe parcursul războiului cu Rusia. „Ucraina are nevoie de o nouă energie după doi ani şi jumătate de război cu Rusia”, a declarat astăzi Volodimir Zelenski.

VOLODIMIR ZELENSKI: "Unii dintre ei sunt miniştri de patru sau cinci ani şi avem nevoie de o nouă energie."

Parlamentul ucrainean a anunţat miercuri că a acceptat demisia unui vicepremier, a ministrului pentru industrii strategice şi a altor doi colegi ai săi, relatează Reuters. Sesiunea s-a încheiat înainte de a fi discutată demisia ministrului de externe Dmitro Kuleba, până acum cel mai important nume vizat de remanierea guvernamentală.

„Aşa cum am promis, se poate aştepta o remaniere majoră a guvernului în această săptămână. Peste 50% dintre membrii guvernului vor fi înlocuiţi", a scris pe Telegram David Arahamia, liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ, Slujitorul Poporului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că schimbările din guvernul Ucrainei nu vor influenţa „în niciun fel” perspectivele unui proces de negocieri. Peskov a subliniat că Moscova ia act de toate informaţiile care vin din Ucraina.

Săptămâna trecută, liderul de la Kiev afirmase că speră să se întâlnească şi cu preşedintele american Joe Biden pentru a prezenta un „plan pentru victorie” care ar obliga Rusia să pună capăt războiului împotriva Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!