Blinken vrea să pună capăt războiului
Externe 23 octombrie 2024, 16:21 | 118

Gruparea Hezbollah a lansat un nou val de rachete spre Israel, chiar în timpul vizitei secretarului de stat american, Antony Blinken. Sosirea lui Blinken la Tel Aviv a fost însoţită de alarmele antiaeriene care anunţau un nou atac cu rachete provenite din Liban.

Armata israeliană le-a cerut marţi seara locuitorilor din cartiere aflate în suburbiile sudice ale Beirutului să evacueze casele înainte de noi atacuri care vizează grupul armat libanez Hezbollah. „Trebuie să evacuaţi imediat aceste clădiri şi pe cele adiacente şi să staţi la cel puţin 500 de metri distanţă”, a scris pe platforma X purtătorul de cuvânt al armatei, prezentând o hartă care arată clădirile vizate.

Cel puţin trei lovituri israeliene au vizat marţi seara suburbiile de sud ale Beirutului, după apelurile la evacuare, a anunţat agenţia naţională de presă libaneză Ani, la câteva ore după o lovitură care a distrus o clădire în acest fief al Hezbollah, relatează AFP. Oficialii israelieni au anunţat că vizează reţeaua financiară care sponsorizează teroriştii Hezboolah, care are legături directe cu Iranul.

Coloane de fum erau vizibile la peste o oră după apelul de evacuare a mai multor cartiere din suburbiile sudice al capitalei libaneze.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a subliniat, marţi, în cursul unei întrevederi cu secretarul de stat american Antony Blinken, importanţa ca Statele Unite să sprijine Israelul după ce acesta atacă Iranul. Antony Blinken a ajuns marţi în Israel în efortul de a obţine o încetare a focului în Gaza. Blinken a stat de vorbă mai mult de două ore cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Cei doi au analizat și posibilul atac israelian asupra Iranului, în condițiile în care sunt semne că Israelul și-ar fi încheiat pregătirile pentru ripostă, transmite Radio România Actualități.

Turneul lui Antony Blinken continuă cu Iordania şi Qatar. Vizita înaltului diplomat american este cea de-a 11-a în regiune de la atacul Hamas din 7 octombrie trecut, care a declanşat războiul din Gaza, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!