Șapte laboratoare, deschise la UTM
Social 24 septembrie 2024, 20:35 | 230

Șapte laboratoare dotate cu echipament de ultimă generație sunt deschise de astăzi pentru studenții și profesorii de la UTM. Proiectul în valoare de 500 de milioane de lei a fost implementat de Ministerul Educației și Cercetării, sprijinit financiar de Banca Mondială. Tinerii spun că în noile condiții își vor întări cunoștințele teoretice obținute anterior.

ANDREI PETCO, lector universitar, UTM: "Am avut niște laboratoare încă din perioada sovietică. Acum, după cum puteți vedea, avem echipamente de nivel top. De exemplu, colegii care au montat acest laborator, din Romania, au spus că nicio Universitate Tehnică din România nu are acest echipament."

Deschiderea laboratoarelor a fost posibilă datorită Băncii Mondiale. Investițiile totale sunt de 500 de milioane de lei. Vor fi făcute și alte investiții, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun.

DAN PERCIUN, ministru al Educației și Cercetării: "Acesta este doar începutul. O să avem un proiect mare de modernizare a căminelor: două cămine de la UTM renovate integral începând cu anul 2026 și proiectul Băncii Mondiale o să ne asigure cu încă 30 de milioane de euro începând cu ianuarie 2025."

VIOREL BOSTAN, rector UTM: "Am asistat la deschiderea laboratorului de fabricare inteligentă, laboratorul de electronică aplicată, laboratorul de electropneumatice, laboratoarele de chimie, realitatea virtuală. Urmează o altă serie foarte importantă de laboratoare."

Noile laboratoare sunt pentru tinerii care studiază știința calculatoarelor, tehnologiile informaționale, ingineria și activitățile inginerești.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie