Spaniolii cer demiterea guvernului
Externe 21 octombrie 2024, 17:02 | 113

Aproximativ 25.000 de persoane au manifestat duminică la Madrid la apelul partidelor de dreapta pentru a cere demisia premierului socialist Pedro Sanchez şi alegeri generale anticipate. Demonstranţii au fluturat pancarte cu inscripţii precum „Sanchez distruge Spania” şi sloganuri împotriva imigraţiei, relatează AFP.

Demonstranţii s-au adunat în Plaza de Castilla, cerând demisia lui Sanchez, pe care l-au numit „trădător”. Persoanele care au luat cuvântul au denunţat o serie de decizii luate de guvern, cum ar fi amnistia acordată celor implicaţi în tentativa de secesiune a Cataloniei în schimbul sprijinului separatiştilor catalani în parlamentul de la Madrid şi acordurile încheiate cu partidele separatiste catalane şi basce. Demonstranţii au fluturat pancarte cu inscripţii precum „Sanchez distruge Spania” şi sloganuri împotriva imigraţiei.

Peste o sută de partide au convocat această demonstraţie, cu sprijinul Partidului Popular, principala formaţiune de opoziţie, şi al partidului de dreapta Vox. Liderul acestuia din urmă, Santiago Abascal, a declarat presei că Guvernul Sanchez îi ruinează pe spanioli.

SANTIAGO ABASCAL, liderul Vox: "Suntem din nou în stradă pentru că nu există corupție, pe care să nu o practice acest guvern - de la corupție politică, ce reprezintă învestirea, până la coruperea minorilor din colegii și, desigur, corupția economică. Suntem în fața unui guvern, pe care nu l-a oprit nimic. Nici aurul lui Maduro, nici aplauzele Hamas. Este un guvern extremist, un guvern corupt, pe care noi îl denunțam de patru ani."

„Astăzi, spaniolii, orice ar spune guvernul, sunt mai săraci decât erau când Pedro Sanchez a venit la putere. Le este mai greu să se descurce”, a continuat liderul de extremă dreapta, acuzând de asemenea executivul lui Sanchez că „aduce mai multă imigraţie ilegală”.

Pedro Sanchez, în funcţie din 2018, conduce o minoritate guvernamentală fragilă care depinde de voturile partidelor separatiste catalane şi basce din parlament pentru a adopta legi, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie