O prezență impunătoare a alegătorilor este înregistrată la secțiile de votare deschise în străinătate
Social 20 octombrie 2024, 20:09 | 256

O prezență impunătoare a alegătorilor este înregistrată la secțiile de votare deschise în străinătate. Oamenii spun că au așteptat această zi, iar unii au făcut drum lung din localități îndepărtate, numai să facă alegerea, pe care o consideră corectă.

În România sunt deschise 16 secții de votare. Trei sunt la București, câte două - în Cluj și Iași, iar celelalte - la Brașov, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanța, Oradea, Galați, Suceava și Timișoara.

Cetățenii Republicii Moldova stabiliți peste hotare își exercită dreptul constituțional, subliniind că fiecare vot contează. De această părere sunt și cei stabiliți în Marea Britanie.

IURIE COJOCARU, președinte la secția de vot Londra: "Oamenii vin pentru un viitor mai bun acasă și sper să se simtă acest lucru în următorii patru ani. Prezența de vot la ora aceasta în Stratford este scăzută, timpul de așteptare este de un minut, până la ora actuală au votat în jur de 360 de persoane, și îi îndemnăm pe toți să vină la vot."

Această zi are o importanță deosebită și pentru cei stabiliți în Irlanda. O tânără a mărturisit că votează pentru prima oară.

În Europa, cele mai multe secții de votare pentru alegerile prezidențiale și referendum sunt deschise în Italia - 60. Acolo există și cea mai mare comunitate de cetățeni ai Republicii Moldova.

S-au format cozi și la secțiile de vot deschise în Germania.

O prezență impunătoare a fost în mai multe orașe europene. Unii alegători a făcut drum lung pentru a-și exercita dreptul de vot.

EUGENIU VIZIR, președintele secției de vot, Lyon, Franța: "Procesul electoral a început la ora șapte, așa cum prevede legea, decurge destul de vioi, cu dispoziție bună."

Cetățenii stabiliți peste hotarele Republicii Moldova își pot exercita dreptul la vot în baza unui buletin de identitate valabil sau a unui pașaport valabil ori chiar expirat.

Opinia ta contează. Comentează!