Munteanu va contesta decizia CEC
Politic 25 septembrie 2024, 20:30 | 194

Igor Munteanu, care a primit refuzul Comisiei Electorale Centrale de a fi înregistrat drept candidat la alegerile prezidențiale, a anunțat că se va plânge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare spune că decizia luată de membrii CEC este una politică, dictată de partidul de la guvernare. La polul opus, reprezentanții PAS califică declarațiile lui Igor Munteanu drept aberații.

IGOR MUNTEANU, președinte CUB: "Decizia confirmă doar zvonurile care circulau în ajun despre faptul că puterea actuală, guvernarea PAS, va urmări să se răzbune pe Coaliția pentru Unitate și Bunăstare pentru pozițiile pe care le-am manifestat vreme de luni de zile atunci când am ținut sub monitorizare activă acțiunile, eșecurile, ratările actualei guvernări. Avem motive serioase să credem că asta a fost o comandă politică."

Igor Munteanu a mai spus că eliminarea unui candidat din cursa prezidențială, care are toate actele în regulă, reprezintă o încălcare flagrantă a Constituției. Politicianul a adăugat că va contesta decizia CEC în instanță și, eventual, va merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

IGOR MUNTEANU, președinte CUB: "Nu vom ezita să mergem în toate instanțele pentru ca să ne apărăm drepturile și vom merge până la CEDO pentru ca să probăm că actualul Cod Electoral, cu toate amendamentele care au fost aduse în ultimii ani, creează mecanisme de abuz, creează mecanism de corupție sistemică prin intermediul alegerilor."

Contactată de Jurnal TV pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a spus că declarațiile lui Igor Munteanu sunt „aberații cu scop electoral”. Iar Comisia Electorală Centrală a menționat într-un comunicat că instituția nu intră în polemici politice, pentru că misiunea CEC este de a asigura buna desfășurare a alegerilor, nu implicarea în jocuri politice. La ședința de marți, 24 septembrie, CEC a respins înregistrarea lui Igor Munteanu în cursa prezidențială pe motiv că grupul său de inițiativă a prezentat insuficiente semnături valabile.

Opinia ta contează. Comentează!