Jurnalul orei 15, 17 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 17 septembrie 2024, 16:53 | 370

Prezentat de Vasile Luchianu

Construcția interconexiunilor noi cu România îi va permite Republicii Moldova să exporte energie electrică regenerabilă, a declarat în cadrul Moldova Business Week, ministrul Energiei, Victor Parlicov. Potrivit acestuia, către anul 2050, Guvernul își propune trecerea de la combustibili fosili la energie electrică.

La Chișinău are loc cea de-a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, inițiată de România, Germania și Franța. Peste 65 de delegați, inclusiv miniștri de Externe, secretari de stat ai diplomațiilor europene, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai organizațiilor internaționale, s-au întrunit la Palatul Republicii.

Sunt puține șanse pentru o justiție echitabilă în cazul primarului de Boldurești, Nicanor Ciochină, care l-ar fi lovit mortal cu mașina pe un copil de 14 ani. De această părere sunt sătenii, care discută intens cea din urmă decizie a judecătorilor, care l-au eliberat pe Ciochină din penitenciar și l-au trimis în arest la domiciliu. Avocatul părții vătămate vorbește de un șiretlic juridic, iar mama băiatului lovit mortal în februarie curent este total dezamăgită.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie