Partidul Social Democrat European intenționează să promoveze opțiunea de vot „Da” la referendumul constituțional
Politic 5 septembrie 2024, 20:08 | 442

Partidul Social Democrat European intenționează să promoveze opțiunea de vot „Da” la referendumul constituțional. Formațiunea a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală o cerere de înregistrare în calitate de participant. Între timp, CEC informează că alegătorii aflați în străinătate mai au doar două zile pentru a se înregistra prealabil și a-și asigura participarea la referendum, și la alegerile prezidențiale, programate pentru 20 octombrie.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Partidul Social Democrat European subliniază că înregistrarea în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie cu opțiunea „Da” arată atitudinea formațiunii față de valorile europene.

ANUNȚUL PSDE: "Credem cu tărie că integrarea europeană a Republicii Moldova trebuie să devină o idee națională, care să unească în jurul său întreaga societate și nu trebuie lăsată la latitudinea unui singur partid. Considerăm că modelul european de dezvoltare este singurul posibil pentru a asigura securitatea și bunăstarea cetățenilor noștri."

Partidele și blocurile electorale pot depune cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum până pe 20 septembrie. Totodată, Comisia Electorală Centrală anunță că cetățenii cu drept de vot stabiliți în străinătate mai au doar două zile pentru a se înregistra prealabil și a-și asigura participarea la referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale programate pentru 20 octombrie. Cetățenii care intenționează să se înregistreze trebuie să acceseze platforma oficială a Comisiei Electorale Centrale - inregistrare.cec.md.

Opinia ta contează. Comentează!