Atentatele din capitala Franţei au fost principalul subiect de discuţie la Summitul G20, unde s-au întâlnit liderii celor mai mari 20 de economii ale lumii. Agenda trebuia să cuprindă teme economice, dar a fost complet răsturnată de tragedia din Paris. În urma discuţiilor, liderii ţărilor din G20 au ajuns la un acord cu privire la un set de măsuri împotriva deplasării teroriştilor. Printre acestea se numără comunicarea informaţiilor relevante, gestionarea frontierelor pentru detectarea deplasărilor şi întărirea securităţii aeriene internaţionale.
Înainte de începerea discuţiilor, liderii celor mai puternice ţări din lume au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor din Paris.
Preşedintele Francois Hollande a fost singurul lider de stat care nu a participat la Summitul G20. În lipsa lui, ceilalţi şefi de stat şi de guvern au căzut de acord să întărească paza în aeroporturile din propriile ţări şi la punctele de trecere a frontierei. În cadrul reuniunii din Turcia, preşedintele american, Barack Obama, a promis o dublare a eforturilor pentru distrugerea grupării Statul Islamic, cel care a revendicat atât doborârea avionului din pensula Sinai, cât şi atacurile din Paris. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a insistat, însă, că rădăcina problemei se află în finanţarea terorismului internaţional.
La fel ca şi Obama, premierul britanic, David Cameron, spune că singura soluţie pentru oprirea terorismului este distrugerea totală a Statului Islamic.
Contrar poziţei conciliante în privinţa refugiaţilor, cancelarul german, Angela Merkel, a spus că securizarea frontirelor externe ale Europei este o necesitate.
Miniştrii de Interne şi de Justiţie din Uniunea Europeană se vor întâlni, în această săptămână, pentru a discuta despre ameninţarea terorismului.