Știrile Curente

Meteo Horoscop
2016, an negru pentru artiști
2016 a fost un an negru pentru comunitatea artistică. Nume mari care au definit evoluția muzicii s-au stins din viață în acest an. Anterior decesului superstarului pop George Michael, anul 2016 a fost marcat de pierderea unor legende precum David Bowie, Prince și Leonard Cohen. 

Lista neagră a anului 2016 a început cu David Bowie. Interpretul de muzică rock s-a stins pe 10 ianuarie, la două zile după ce împlinise 69 de ani. Vedeta britanică a dus în secret o luptă de 18 luni împotriva cancerului hepatic. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scenă rock’n’ roll, David Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii 70.

A urmat cântărețul american Prince. Starul a murit în aprilie, la 57 de ani, în urma unei supradoze de droguri. Solistul a dat un puls nou muzicii cu hiturile “Purple Rain” și “When Doves Cry”.

Tot în 2016, o altă legendă a muzicii s-a stins din viață. Este vorba despre interpretul, poetul și romancierul canadian Leonard Cohen. El a decedat în noiembrie, la vârsta de 82 de ani. Vocea sa gravă și timbrul special i-a adus mulţi admiratori la nivel mondial. Leonard Cohen a publicat peste 10 romane și cărţi de poezie şi a înregistrat mai mult de 20 de albume.

O altă pierdere grea pentru lumea muzicii este cea a starului pop George Michael. Interpretul britanic a murit la vârsta de 53 de ani, din cauza unei insuficiențe cardiace, chiar în ziua de Crăciun. George Michael a devenit cunoscut după ce a înfiinţat, la începutul anilor 80, grupul pop ”Wham!”. Ulterior, și-a construit o carieră de succes în calitate de artist solo, iar de-a lungul a patru decenii au fost cumpărate mai mult de 100 de milioane de albume. Primul său disc "Faith", din 1987, a fost vândut în 20 de milioane de exemplare și a ocupat prima poziție în topuri.
30 December 2016 19:31 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64