Știrile Curente

Meteo Horoscop
„Intimidată pentru poziţia civică”
În timp ce lupta împotriva corupției este mimată, televiziunile controlate de Vladimir Plahotniuc atacă persoane incomode, care nu au săvârșit nicio ilegalitate, se arată într-o declarație semnată de reprezentanții Platformei Civice Demnitate și Adevăr. Asta după ce producătoarea agricolă Aliona Mandatii a fost vizată într-o însemnare a unui blogger, preluată de mass-media deținută de oligarh, în care este acuzată că ar fi beneficiat ilegal de subvenții din partea statului. "Este o încercare de a-i intimida pe cei care au o poziție civică", spun reprezentanții Platformei Demnitate şi Adevăr.  Producătoarea agricolă Aliona Mandatii spune că atacurile la adresa sa au motive politice.
Aliona Mandatii afirmă că, de fiecare dată când a primit subvenții de la stat, a fost supusă mai multor controale din partea Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură, care nu a constatat nicio abatere.
Agricultoarea nu exclude că îi va ataca în instanță pe autorii materialului denigrator. Totodată, reprezentanții Platformei Civice Demnitate și Adevăr s-au solidarizat cu producătoarea și au semnat o declarație în care condamnă atacul.
Reprezentanții Platformei Civice cer să fie stopate acțiunile de intimidare și solicită structurilor de drept să informeze opinia publică la ce etapă se află cele 34 de dosare deschise acum doi ani pe faptul acordării în mod fraudulos a subvențiilor în agricultură.
Solicitat de Jurnal TV, ofițerul de presă al Procuraturii Generale ne-a spus să luăm legătura cu procurorul Viorel Morari, care nu a răspuns la telefon. Reprezentanții holdingului controlat de șeful PD nu au comentat afirmațiile, iar Vladimir Plahotniuc nu a fost de găsit pentru reacții. Totodată, bloggerul Eugen Luchianiuc, autorul postării, a răspuns ironic, precizând că nu exclude că ar putea pierde procesul, având în vedere că sistemul judecătoresc este unul corupt. 
20 April 2017 19:45 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64