Știrile Curente

Meteo Horoscop
Dezastru în agricultură
Şi fermierii din alte localităţi stau ca pe ace. Ei spun că zăpadă care s-a aşternut astăzi le-a afectat cel mai mult pomii în floare şi că situaţia s-ar putea agrava dacă temperaturile la sol vor scădea până la minus şase grade noaptea, aşa cum spun meteorologii. Agricultorii se roagă acum la Dumnezeu ca prognozele să nu se adeverească.  Fermierii din sudul ţării susţin că au fost luaţi prin surprindere de zăpada care a început să cadă noaptea trecută. Ei spun că se aşteptau să plouă, nu să ningă. Unii dintre ei se plâng că au investit foarte mult în lucrările de primăvară şi că vor ieşi în pierdere.
Iar agricultorii din nordul ţării spun că la ei plouă şi că precipitaţiile care cad acum sunt binevenite, dar le este frică de geruri.
Reprezentanţii Ministerului Agriculturii au creat o comisie care urmează să evalueze pagubele pe care le va provoca vremea rea.
Amintim că, potrivit datelor oficiale, înghețurile din primăvara anului trecut au afectat aproximativ 6.500 de hectare de livezi din raioanele de nord ale țării, fiind compromisă o recoltă de 62 de mii de tone. Valoarea pagubelor a fost estimată atunci la aproape 210 milioane de lei. Fermierii nu au fost însă deocamdată despăgubiţi. 
20 April 2017 19:49 355
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64