Un atac al forţelor ucrainene a provocat o explozie uriaşă la un mare depozit de muniţie din regiunea Tver, din vestul Rusiei
Externe 18 septembrie 2024, 16:00 | 138

Un atac masiv cu drone al forţelor ucrainene a provocat în noaptea de marţi spre miercuri o explozie uriaşă la un mare depozit de muniţie din regiunea Tver, din vestul Rusiei. Autorităţile locale au dispus evacuarea parţială a locuitorilor, ale căror case sunt situate în apropierea acestui arsenal. Nu există, deocamdată, informaţii cu privire la eventuale victime în urma exploziilor.

Înregistrări video şi imagini neverificate difuzate pe reţelele de socializare au arătat o minge uriaşă de foc, care se înălţa pe cerul nopţii şi explozii puternice în această regiune situată la nord-vest de Moscova şi nu departe de graniţa cu Belarus.

Pompierii încearcă să localizeze focul, a declarat Igor Rudenea, guvernatorul regiunii Tver. Iniţial, el spunea că este vorba despre un mic incendiu în câmp în urma căderii de resturi de la o dronă ucraineană doborâtă de antiaeriana rusă.

Reuters nu a fost în măsură să confirme deocamdată că ceea ce a raportat mass-media de stat a fost un arsenal major atacat. Ministerul Apărării nu a răspuns la o cerere de comentarii. Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus 54 de drone lansate de Ucraina în cursul nopţii trecute împotriva a cinci regiuni din vestul Rusiei, a raportat Ministerul rus al Apărării, citat de media de stat.

Opinia ta contează. Comentează!